Kirjoittanut Lari Vesander | huhtikuu 9, 2010

Kollegat vastakkain

Neljän vuoden ajan Mika Lehkosuo ja Kari Martonen työskentelivät yhdessä. Huomenna he valmentavat ensimmäistä kertaa toisiaan vastaan.


Mika Lehtosuolta ja Kari Martoselta ei saa lypsettyä pahaa sanaa toisistaan. Neljä vuotta Hongassa yhteistyötä tehneet valmentajat pitävät toisistaan edelleen, vaikka Martonen lähtikin viime kauden jälkeen JJK:n päävalmentajaksi.

”Meillä oli Martsin kanssa monta vuotta hyvä yhteistyö. Korostaisin, ettemme olleet millään tavalla hierarkisia vaan molemille löytyi paljon tekemistä. Kehitimme asioita yhdessä ja molemmat oppivat siinä paljon. Luonnollinen jatkumo sille oli se, että jonain päivänä teemme hommia eri paikoissa”, Lehkosuo sanoo.

Molemmat odottavat huomista Liigacupin finaalia innolla – ja miksi eivät odottaisi. Liigacupin voitto olisi kummallekin seuralle niiden ensimmäinen. ”Minulla on ollut ilo ja kunnia toimia neljä vuotta Banan kaverina. Olen saanut kehittyä Banan vahvojen siipien alla ja miettiä asioita. Lauantaina on ensimmäinen tilaisuus kokeilla, miten opit tepsivät Honkaa vastaan”, Martonen suitsuttaa.

Ylisanat saattavat kuulostaa siirappisilta, mutta kaksikko tarkoittaa sanomaansa. Keskinäisen kunnioituksen aistii metrien päähän. Osa tätä kunnioitusta oli sekin, että Martonen sai apuvalmentajanakin Hongassa oman tilansa. Hän sai toimia vuosien ajan Hongan cup-valmentajana. ”Kyllähän se antoi minulle valmentajana paljon, että oli oma kilpailu, josta oli vastuussa. Sitä kautta sain näyttää omaa osaamistani ja kartuttaa kokemusta”, Martonen myöntää. ”Toki kaikissa peleissä oli yhteistyötä. Me yritimme Banan kanssa olla yhdessä aina enemmän kuin osiemme summa. Meille 1+1 oli kolme.”

Lehkosuota vallanjako ei haitannut. Pikemminkin päinvastoin. Cup-valtaa on luvassa myös hänen uudelle aisaparilleen. ”Kun Suomessa pelataan kaksi erillistä kilpailua, oli luontevaa, että jaoimme vastuuta näin. Se oli luonnollista. Tällä kaudessa Hongassa jatketaan samalla tavalla Gert Remmelin kanssa.”

Molemmat valmentajat odottavat innolla lauantain kohtaamista. Kumpikin haluaa nähdä, mitä Martonen on saanut talven aikana suojattiensa kanssa aikaan. ”On erittäin mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon JJK:n peli muistuttaa Hongan peliä ja mitä uusia elementtejä Martsi on sinne tuonut. Toki aina pelataan pelaajien mukaan. JJK:n pelaajilla on erilaisia vahvuuksia kuin Hongan pelaajilla. Ja sieltä ne erot pelitavassakin syntyvät”, Lehkosuo näkee.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: