Kirjoittanut Lari Vesander | huhtikuu 14, 2010

Interillä voitokas kenraali

Inter-Haka 1-0
Inter otti kenraaliharjoituksessaan 1-0-voiton Valkeakosken Hakasta. Voittomaalin teki loisto-ottelun pelannut Joni Kauko.

Inter näytti tiistaina Urheilupuiston Yläkentällä välähdyksiä siitä pelistä, jota toissavuoden Suomen mestarilta voi odottaa. Pallo liikkui, pelaajat liikkuivat, ja ottelun loppuhetkillä sinimustat pyörittivät vaivattomannäköisesti 15-20 syötön palloralleja pelaajalta toiselle. Sellaista Interin peli oli parhaimmillaan, mutta vain ajoittain. Siksi valmentaja Job Dragtsmakaan ei vielä hehkuttanut tyytyväisyyttään. ”Paljon hyvää, paljon huonoa. Pelimme ailahtelee liikaa. Paljon töitä on vielä tehtävä”, Dragtsma totesi.

Eikä Dragtsma ollut aivan väärässä. Vaikka Inter hallitsikin ottelua, sen otteista puuttui hyökkäyspäässä viimeinen terävyys ja röyhkeys. Joukkueen voittomaalikin oli hieman onnekas. Osuma synty, kun Joni Kauko pääsi läpiajoon Hakan paitsioansan petettyä. Kauko malttoi katsoa rauhassa mitä Haka-vahti Janne Korhonen tekee ja laittoi sitten pallon varmasti häkkiin. Maali muistutti kovasti Timo Furuholmin IFK Mariehamnin verkkoon tekemää osumaa, joten turkulaisilta voinee odottaa alkukaudellakin nopeita lähtöjä paitsion rajamailta.

Inter pelasi ottelun sillä puolustuslinjalla, jolla se tulee todennäköisesti avaamaan ensi maanantaina IFK Mariehamnia vastaan: Lehtonen-Aho-Nyman-Nikkari. Maalissa jatkanee kelpo ottelun pelannut Davdi Monsalve ja tuskin keskikenttääkään lähdetään muuttamaan. Mika Mäkitalo on ottanut paikkansa keskikentän pohjan pelinrakentajana. Severi Paajanen ravasi kuin vanhaan hyvään aikaan. Ja sitten on vielä Joni Kauko, jota valmentaja Dragtsmakin suitsutti pelin jälkeen: ”Kauko pelasi loistavan pelin. Hän parantaa koko ajan ja tekee paljon oikeita asioita.”

”Puolustuslinja tarvitsee vielä lisää pelejä. Periaatteessa puolustamme aivan ok, emmekä laske juurikaan maaleja. Mutta sitten on hetkiä, jolloin olemme liian pehmeitä”, Dragtsma arvioi. Puolustuksen urakkaa kuitenkin helpottaa se, että keskikentän ja puolustuksen välinen yhteistyö on uomissaan. ”Yhteispeli keskikentän ja puolustuksen välillä sujuu oikein hyvin. Mutta keskikentän ja hyökkäyksen välisessä yhteistyössä on vielä ongelmia.”

Hyökkäyspeli onkin Interin arvoitus. Laituritähti Mika Ojala loukkasi Hakaa vastaan nilkkansa ja tuli vaihtoon toisen jakson alkupuolella. Ojala pystyi kyllä kävelemään omin avuin, mutta Dragtsman mukaan hänen pelikuntonsa maanantaina on vielä arvoitus. Sen sijaan Inter saa takaisin ainakin Guillano Grotin. ”Grot pystyisi jo pelaamaan. Mutta en halunnut riskeerata häntä tänään, koska sitten meillä ei olisi pian ollut taas yhtään hyökkääjää pelikunnossa”, Dragtsma veisteli hyökkääjiensä kolhusumasta.

Entäpä sitten Haka? No ainakin valmentaja Sami Ristilä oli lopputulosta lukuun ottamatta jokseenkin tyytyväinen otteluun. ”Tämä oli se mitä tähän kohtaan tarvitsimmekin. Kauden avausta ajatellen oli tärkeää, että pääsimme pelaamaan pallonhallintajoukkuetta vastaan. Liigacupin matsit olivat enemmän vääntämistä.”

”Peli oli aika hyvin kasassa. Saimme luotua maalipaikkojakin. Viimeistelyyn kyllä tarvittaisiin vielä vähän lisää aggressiivisuutta. Puolustus on kunnossa ja Inter sai maalinsakin vasta vaihtojen jälkeen. Lopussa saimme vielä vähän painettakin. Ja Inter on sentään mitali- tai peräti mestarikandidaatti. Me olemme vain haastajia”, Ristilä toppuutteli.

Valkeakoskelaisten pelistä toimi parhaiten juuri Toni Kuivaston johtama puolustus. Kun maalin suulla seisoo vielä kokenut Janne Korhonen, ei koskilaisten pitäisi mennä ihan vähästä paniikkiin. Hyökkäyssuuntaan peli ei ollut vielä yhtä varmaa, mutta toisaalta Hakan hyökkäys saattaa näyttää maanantaina vähän toisenalaiselta. ”Pelasimme ensimmäistä kertaa edes lähestulkoon sillä kokoonpanolla, jolla pelaamme Tepsiä vastaan. Jotain jätimme toki takataskuunkin, kun tiesimme, että täällä on porukkaa meitä katsastamassa. Voi olla, että systeemi on Tepsiä vastaan ihan erilainen”, Ristilä totesi.

Haka saanee TPS-peliin mukaan Nam Ik-Kyungin, joka keskittyi eilen lähinnä kuuntelemaan mp3-soitintaan katsomossa. ”Namin sivuun jättäminen oli varotoimenpide. Hänellä oli pikkuvammaa, emmekä halunneet riskeerata”, Ristilä sanoi. Haka valmentaja päässee valikoimaan maanantain kokoonpanonsa ”täydestä rosterista”.  ”Mikko Innanen ja Jani Kauppila olivat tänään mukana, mutta emme vielä peluuttaneet heitä. Jarno Mattila on palannet myös palloharjoituksiin. Koko rosteri pitäisi olla maanantaina käytössä.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: