Kirjoittanut Lari Vesander | huhtikuu 20, 2010

Forsellin vapari myöhäisillan tähtihetki

Inter-IFK Mariehamn 1-1

Inter ja IFK Mariehamn tasasivat pisteet Kupittaan myöhäisillassa. Ottelussa oli kaksi tähteä ylitse muiden: Interin pelintekijä Mika Mäkitalo ja komean vaparimaalin taituroinut Petteri Forsell.

Interin ja IFK Mariehamnin myöhäisillan kohtaaminen meni jotakuinkin käsikirjoituksen mukaan. Interin piti hallita palloa ja IFK:n iskeä erikoistilanteista – ja juuri näin tapahtui varsinkin ensimmäisellä jaksolla. Inter otti pallon haltuunsa muutaman minuutin tunnustelun jälkeen, eikä sitä sitten hyvään toviin vieraille enää lainannutkaan.

Kotijoukkueen kapellimestari oli paluumuuttaja Mika Mäkitalo, joka toimi keskikentän pohjalta käsin syöttöpelin moottorina ja piti huolen siitä, että pallo liikkui fiksusti ja tarkasti. Interin peli pyörikin vuodenaikaan nähden varsin mukavasti – tiettyyn rajaan asti. Tapansa mukaan turkulaiset pääsivät varsin vaivattomasti hyökkäyskolmannekselle, mutta parinkymmenen metrin päässä vastustajan maalista iski päälle jonkinlainen lukko. Viimeinen syöttö, viimeinen haltuunotto tai viimeistään laukaus epäonnistui. Otteista puuttui tarvittava terävyys.

Tästä johtuen Inter ei pystynyt pallonhallinnastaan huolimatta saamaan ensimmäisellä jaksolla aikaiseksi kuin yhden laukauksen kohti IFK:n maalia. Mutta se oli sitten sitäkin hienompi ja tuotteliaampi kuti. Mäkitalo löysi ristisyötöllään pakin paikalta nousuun lähteneen Henri Lehtosen, joka otti pallon haltuun, nousi boksiin ja niittasi pelivälineen vastustamattomasti taka-alanurkaan.

Taukoon oli maalin syntyhetkellä enää pari minuuttia, ja Inter olisi varmasti siirtynyt mielellään pukukoppiin 1-0-johtoasemassa. Niin ei kuitenkaan käynyt. Varsinaisen peliajan täyttyessä Ari Nyman rikkoi mifkilälistä rankkarialueen kaarella. Vapaapotkua asettui antamaan IFK:n erikoistilanneosaaja Petteri Forsell. Nuorukainen löysi matalalle vedolleen muurista pallonmentävän reiän, eikä David Monsalvella ollut mahdollisuuksia torjua tarkkaa vetoa.

Toinen jakso oli ensimmäistä tasaisempi. Inter piti edelleen enemmän palloa ja sen paras paikka siunaantui Guillano Grotille, joka murtautui jakson alussa boksiin ja laukoi terävästi. IFK-vahti Gustav Långbacka sai torjuttua vedon sormenpäillään kulmaksi, ja loppujakson aikana Grot ei saanut aikaan mitään merkittävää.

IFK sen sijaan väläytteli pariin kertaan vastaiskuosaamistaan. Komein näistä kerroista oli Forsellin ja Sasha Anttilaisen kombinaatio, jonka päätteeksi Anttilainen tykitti volleyn Forsellin lähes 40-metrisestä kaarisyötöstä. Vain David Monsalven torjunta esti komean maalin syntymisen. Monsalve antoikin tolppien välissä varsin vakuuttavat näytöt ja torjui loppujaksosta vielä vaihtopelaaja Wilhem Ingvesin kaksi peräkkäistä yritystä.

Ottelun päätyttyä oikeudenmukaiseen tasapeliin stadionin käytävillä kuhistiin vaparimaalin tehneestä Petteri Forsellista. Häntä haluttiin useampaankin tv-haastatteluun, joista ensimmäisessä hän haukkui oman pelinsä täysin. Kun haastattelija totesi, että tekihän Forsell komean vaparimaalin, nuorukainen vastasi, että noista paikoista pitääkin laittaa sisään ja lisäsi vielä luvanneensa pelikaverilleen lähteä kotiin, jos ei olisi onnistunut laittamaan sitä vaparia maaliin.

Toiseen tv-haastatteluun Forsell pelvahti paljain jaloin, kauluspaita auki, tukka levällään ja jaffapullo kädessä. Forsell tuntuukin olevan melkoinen persoonallisuus, jolla on taikasauvat jaloissaan. Eilisen perusteella täytyy toivoa, että iloinen nuorukainen pysyy tällä kaudella pidempään valossa. Hän pelasi viime vuonnakin hyvän alkukauden, mutta katosi sitten jonnekin Vepsun vaihtopenkin varjoihin.

Ja Interin puolesta täytyy toivoa, että joukkue saa Mika Ojalan ja Timo Furuholmin pian takaisin. He toisivat sinimustien peliin sitä tappamisen meininkiä, joka siitä (jälleen kerran) eilen puuttui. Sen jälkeen Inter pystyy voittamaan kenet tahansa.

Mainokset

Responses

 1. Forsellhan pistettiin viime vuonna loppukaudeksi lainalle kakkosen Virkiään terveisillä ”opettele ammattimaisuutta”.

 2. Niinpä taisi Vepsu tosiaan tehdä. Ja vähän toimi muistaakseni Jyrki Heliskoskikin, kun hän passitti Forsellin nuorten maajoukkueesta kotiin kasvamaan.

  Forsell ei ole helppo tapaus, mutta taitavimmat pelaajat harvoin ovat.

 3. ”Viimeinen syöttö, viimeinen haltuunotto tai viimeistään laukaus epäonnistui. Otteista puuttui tarvittava terävyys.

  Tästä johtuen Inter ei pystynyt pallonhallinnastaan huolimatta saamaan ensimmäisellä jaksolla aikaiseksi kuin yhden laukauksen kohti IFK:n maalia.”

  Tuosta voisi varmaankin antaa propseja myös IFK:n organisoidulle ja toimivalle joukkuepelille- ja puolustamiselle. Inter ei ole ainoa joukkue jonka IFK tällä kaudella turhauttaa ja saa näyttämään ei-terävältä.

  • Täysin totta. IFK puolusti hyvin ja osaa kyllä puolustaa muitakin vastaan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: