Kirjoittanut Lari Vesander | Touko 24, 2010

TamU syvensi Interin synkkyyttä

Inter-TamU 0-2

Dieselinsä käyntiin saanut Tampere United haki Kupittaalta ansaitun vierasvoiton ja kasvatti voittoputkensa pituuden jo kolmeen peliin. Kotijoukkue Inter ei puolestaan osunut edes rangaistuspotkusta ja pelaa nyt synkintä jaksoaan Job Dragtsman alaisuudessa.


Kuusi ottelua. Yksi voitto. Jaettu toiseksi viimeinen sija sarjataulukossa. Siinä mitalisuosikkeihin lukeutuneen Turun Interin alkukausi Veikkausliigassa. Toissa kauden mestarit pelaavat juuri nyt synkintä jaksoaan Job Dragtsman alaisuudessa. Ja TamU-ottelu oli tuon synkän jakson synkin pohjakosketus.

Inter aloitti kyllä kelvollisesti, mutta joukkueen päät painuivat, kun TamU-toppari Vili Savolainen puski vieraat johtoon Jonne Hjelmin antamasta kulmasta varttitunnin kohdalla. Maali meni osittain Inter-vahti David Monsalven piikkiin. Monsalven olisi pitänyt pystyä katkaisemaan viiden metrin päähän maalista tullut keskitys.

Keskikentällä edelleen pelannut Ari Nyman yritti herätellä Interiä taisteluun, mutta Nymanin muutamat yritykset kilpistyivät Unitedin kokeneeseen veräjänvartijaan Mikko Kaveniin ja tamperelaispuolustuksen uhrautuvaisuuteen. Jakson lopulla Mika Ojala pamautti pallon vapaapotkusta ylärimaan, mutta siihen Interin lähentelyt sitten jäivät.

Edes tauon jälkeen kentälle vaihdettu Timo Furuholm ei pystynyt piristämään puolikuntoisena kotijoukkueen peliä. United pystyi puolustamaan maaliaan ilman paniikkia, ja varttitunti ennen varsinaisen peliajan umpeutumista Inter löi vieraille vielä lopullisesti voiton avaimet kouraan. Yllättävän epävarmasti pelannut Joni Aho hukkasi pallon helposti Jonne Hjelmille, joka purjehti boksiin ja joutui Monsalven kaatamaksi. Monsalvella on nyt pilkkuputki päällä, sillä hän aiheutti rankkarin myös paikallispelissä. Vaihdosta tullut Henri Myntti laukoi pilkun varmasti verkkoon, ja peli oli käytännössä ohi.

Ahon heikko ilta ei sen sijaan ollut. Viisi minuuttia maalin jälkeen hän otti varoituksen, eikä normaalisti itsevarmalla nuorukaisella ollut sen jälkeen enää kanttia mennä vaatimaan oikeutta vetää Interille tuomittua rankkaria. Vakivetäjäksi profiloituneen Ahon sijaan pilkun laukoi Furuholm – ja surkeasti laukoikin. Mikko Kaven otti Furuholmin metrin korkuisesta ja varsin keskellä suuntautuneesta kudista helpon mutta sitäkin tärkeämmän torjunnan. Kun Kaven pysäytti Furuholmin lähentelyn myös lisäajalla, peli päättyi Unitedin 0-2-vierasvoittoon.

”Teemme liikaa virheitä. Annamme liikaa helppoja maaleja ja tarvitsemme liian monta paikkaa tehdäksemme itse maalin. Joukkue joutuu liian usein takaa-ajoasemaan ja siinä kaikki on meille taas entistäkin vaikeampaa”, Inter-luotsi Job Dragtsma manasi pelin jälkeen.

United-luotsi Ari Hjelm oli sen sijaan tyytyväinen. Kolmen ottelun voittoputkessa purjehtivalla TamUlla on meneillään paras kaudenavaus pariin vuoteen. ”Dema, Jari Niemi ja Tuomas Haapala olivat sivussa parissa ensimmäisestä pelistä. Pelimme parani kun saimme heidät takaisin ja se paranee vielä tästäkin”, Hjelm totesi. ”Olen todella tyytyväinen joukkueen ilmeeseen. Meillä on nyt hyvä draivi ja taistelu päällä.”

Mainokset

Responses

 1. Interin ongelmat eivät ole oikeastaan hirveän uusia, mutta ne ovat nyt tavallistakin syvempiä.

  1) Joukkueesta puuttuu fyysisyyttä. Tämä johtaa muun muassa heikkouteen erikoistilanteissa.

  2) Tappioasemassa pelaaminen on (TPS-matsia lukuun ottamatta) täyttä tuskaa. Tänäänkin joukkue päätyi toisella jaksolla turhan usein 4-2-4-ryhmittymään, jossa potkittiin pitkää palloa neljälle hyökkääjälle, jotka vetivät rivitanssia vastustajan puolustajien sylissä. Samaan aikaan Nymanilla ja Mäkitalolla oli toivottoman työn edessä yrittäessään kontrolloida kahdestaan keskikenttää.

  3) Joukkue on äärimmäisen virhealtis. Inter pyöräyttää joka pelissä vastustajalle lahjan tai kaksi. Yleensä lahjoittajana toimii epävarma puolustuslinja, joka ei ole ehtinyt pelata juurikaan yhdessä ja kaipaa johtajaa. Puolustuslinjan epävarmuus taas johtaa herkästi tilanteisiin, joissa maalivahti (oli hän sitten Bantamoi tai Monsalve) hölmöilee vastustajalle rankkarin.

 2. On kyllä pirun turhauttavaa olla tällä hetkellä Interin kannattaja. Tätä tahtia mitalit voidaan unohtaa jo aikaisessa vaiheessa eikä se paljoa lohduta, vaikka syksyllä peli taas kulkisi.

  Inter ei osaa voittaa. Nuo pienikokoiset ja pikkunäppärät pelaajat, ilkeämmin sanottuna mikkihiiret, eivät osaa voittaa. Inter kaipaa lisää fyysisyyttä, pääpelivoimaa ja asennetta. Furuholm tekee välillä itsestään pellen, mutta pystyy sentään tuomaan näitä kaikkia.

  Ongelma on syvemmällä organisaatiossa. Nopean laskuni mukaan Interin edustus, Sinimustat ja A-junnut ovat pelanneet tällä kaudella 16 ottelua, joista on voitettu kaksi. Yksilötaitoa tuskin puuttuu yhdestäkään jengistä, mutta jokaisen voiton eteen täytyy tehdä aivan helvetisti töitä. Esim. TamUn ei välttämättä tarvitse tehdä voiton eteen mitään muuta kuin pelata yksinkertaista duunarifutista ja tehdä pari erikoistilannemaalia. Inter saattaa pelata kaunista futista ja hallita mielin määrin, mutta hävitä silti.

 3. Kyllähän fakta on se, että tuo interin niin sanottu kaunis futis on tällä hetkellä täysin turhaa neppailua. Pallonhallinta ei johda maalitilanteisiin juuri koskaan, ja puolustussuuntaan työskentely on varsin heikkoa.

  Mitä siellä muuten tapahtui Ojalan ja Furuholmin välillä? Kävikö Ojala huomauttamassa Furkalle pilkusta, josta tukkajeesus veti herneet nenään, vai mistä oli kyse?

 4. Eiköhän tuossa lopun sanaharkassa ollut juurikin kyse Furuholmin surkeasta pilkusta. Aho on Interin vakiovetjä, mutta ei nyt halunnut tai ehtinyt paikalle. Kakkosvaihtoehto on käsittääkseni Ojala. Vetojärjestyksen omapäinen muuttaminen ei ole hyvä juttu, eikä varsinkaan silloin, jos vielä kössii pilkun.

  Katsomovalmentajalta erittäin hyviä pointteja. Jokainen joka on lukenut Simon Kuperinsa (tai David Winnerinsä) tietää, ettei voittaminen ole hollantilaisessa futiksessa kaikki kaikessa. Ehkä Dragtsma ajattelee, että voitto tulee ikään kuin itsestään, palkintona hyvästä pelaamisesta.

  Niin tai näin, Inter kaipaisi tällä hetkellä ”tappamisen meininkiä” (tai kauniimmin sanottuna huolellisuutta) niin hyökkäykseen kuin puolustukseenkin. Tavanomaisen pallonpyörittelyn sen vastustajat osaavat jo tehdä vaarattomaksi tukkimalla kentän keskustan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: