Kirjoittanut Lari Vesander | kesäkuu 23, 2010

Yllätyksestä jymypaukuksi

MM-kisoissa kävi juuri niin kuin turnauksen alla ounastelin. Yksittäiset yllätykset kertautuivat jymypaukuksi. Ranskan katastrofin ja Englannin taaperruksen ansiosta näissä kisoissa neljän parhaan joukkoon menee Uruguay, USA, Etelä-Korea tai Ghana.

Landon Donovanin lisäaikamaali Algeriaa vastaan sinetöi kisojen suurimman yllätyksen. Sen yllätyksen tekijä ei välttämättä ole Yhdysvallat, mutta jymypaukku siitä tulee joka tapauksessa. Siitä pitää huolen kisakaavio.

Ranskalle arvottiin helppo lohko. Englannille pedattiin puolestaan puolivapaa väylä välieriin asti. Kumpikaan joukkueista ei pystynyt tarttumaan tilaisuuteen. Niinpä pienet maat pääsevät jälleen juhlimaan. Uruguay tarttui tilaisuuteen ja voitti A-lohkon. USA puolestaan selvisi tehtyjen maalien perusteella C-lohkon kärkinimeksi.

Onnittelut Uruguaylle ja USA:lle. Kumpikin joukkue on ansainnut menestyksensä kovalla työllä. Nyt kaksikolla on tie auki taivaaseen asti. Uruguay kohtaa (ja todennäköisesti voittaa) neljännesvälierissä Etelä-Korean. USA saa taas vastaansa Ghanan. Näiden otteluiden voittajat kohtaavat toisensa puolivälierissä.

Sen ottelun voittaja on puolestaan neljän parhaan joukossa. Uskon vahvasti, että se on Uruguay, joka on yllättämässä vielä perusteellisemmin kuin uskalsin kisojen alla ennakoidakaan. Haastajan viittaa on Yhdysvalloilla. Etelä-Koreaan ja Ghanaan en oikein usko, mutta on mukavaa, että Aasialla ja Afrikalla on edustaja jatkopeleissä.

Kaavion toisella puolella yhdestä välieräpaikasta kisaavat Argentiina ja Meksiko sekä Englanti ja Saksa, jotka kohtaavat sunnuntaina. Jotkut saattavat odottaa tuota peliä jo vesi kielellä. Minä odotan enemmän puolivälieräottelua Argentiinan ja Saksan välillä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: