Kirjoittanut Lari Vesander | kesäkuu 29, 2010

Nälkäinen Villa

Palo David Villan silmissä… Se on ahneutta. Yksi maali ei riitä. Hän haluaa toisen. Ja sen jälkeen hattutempun. Hän haluaa maalikuninkuuden.

Wall Street -leffassa Michael Douglasin Gekko-hahmo sanoi ikimuistoiset sanat: ”Greed is good” – ahneus on hyvästä. Jos Gekko seuraisi jalkapalloa, hän rakastuisi David Villaan.

Villa on näiden viime EM-kisojen maalikuningas ja Espanjan maajoukkuehistorian tuleva ykköspyssy. Espanja elää hänen maaleistaan, joita hän on tehnyt näissä kisoissa neljä ja muu joukkue yhden. Villa on ahne, mutta niin maalintekijän pitääkin olla. Gerd Müller ei saanut ”Der Bomber”-lempinimeään silmiä hivelevillä syötöillä, eikä Gabriel Batistutankaan lempinimi ollut Batipass.

Villa on Espanjalle elintärkeä pelaaja. Hän ei ole sitä taitojensa takia. Taitoa Espanjan joukkueessa nimittäin riittää. Xavi, Iniesta ja kumppanit voisivat syötellä palloa non-stoppina tuntikausia tai pomputella sitä yhtä pitkään. He osaavat luoda myös maalipaikkoja liukuhihnalta, mutta tarvitsevat jonkun pistämään pallot pussiin. Sitä varten joukkueessa on David Villa.

Villa ei ollut parhaimmillaan avausottelussa Sveitsiä vastaan. Espanja piti siinä pelissäpalloa 71-prosenttisesti, mutta joukkueen otteista puuttui tappamisen meininkiä.

Toisessa alkulohkopelissä Hondurasia vastaan Villa löysi vihdoin maalijyvän. Hän vainusi avausmaalipaikan ja laittoi pallon 40 metristä tyhjään rysään. Toinen osuma syntyi Villan tavaramerkiksi muodostuneen soolojuoksun päätteksi. Hän leikkasi vasemmalta boksiin, harhautti pari puolustajaa ja laukoi sitten pallon yläkulmaan.

Sekään ei vielä riittänyt Villalla. Hän halusi vielä vetää Espanjan saaman rankkarin. Hän veti sen ohi, mutta voi olla, että seuraavalla kerralla hän haluaa yrittää taas.

Villa nimittäin elää maaleista. Villan maalinälkä on niin kova, että hänen vatsansa kurnimisen voi kuulla kotisohvalle saakka. David Villa hakee aina pystyjuoksua ja janoaa palloa ja paikkoja. Ja kun hän saa paikan, hän laukoo.

Portugalia vastaan Villa laukoi maalia kohti viisi kertaa. Maalinsa hän teki takomalla oman reboundinsa yläriman kautta verkkoon. Todennäköisesti Villa olisi tilanteessa potkinut pallon vaikka kymmenen kertaa kohti Portugalin maalia, jos osuman syntyminen olisi sitä vaatinut.

Espanja tarvitsee Villaa. Hän on tehnyt tässä turnauksessa 80 prosenttia joukkueensa maaleista. Villan vire on niin vahva, että jopa Fernando Torres on valjastettu tukemaan hänen pelaamistaan. Torresin tehtävänä on ollut tehdä tilaa ja jakaa palloja Villalle, jonka tehtävä taas on laittaa ne pallot maaliin.

Kisojen jälkeen Villa littyy Barcelonan vahvuuteen. Miksikö? Koska sielläkin Xavi ja Iniesta ja kumppanit pyörittävät peliä ja tarvitsevat jonkun panemaan pallot maaliin. Zlatan Ibrahimovic oli vääräntyylinen pelaaja siihen rooliin, mutta Villalle maalisepon paikka sopii kuin nakutettu.

Ennen Barcelonaan siirtymistään Villa ehtii kuitenkin voittaa MM-kisojen maalikuninkuuden ja johdattaa Espanjan historiansa ensimmäiseen MM-finaaliin.

Mainokset

Responses

  1. Ja jos jotakuta kiinnostaa, mitä Fernando Torresille kuuluu, niin Guardianin Sid Lowen mukaan hänestä on kovaa vauhtia tulossa Espanjan Emile Heskey: http://www.guardian.co.uk/football/blog/2010/jun/28/world-cup-2010-fernando-torres-spain


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: