Kirjoittanut Lari Vesander | heinäkuu 2, 2010

Taivaasta helvettiin

Felipe Melo matkasi Hollanti-ottelussa taivaasta helvettiin. Melo aloitti ottelun loistavalla maalisyötöllä ja päätti sen typerään ulosajoon. Samaa kaavaa noudatti myös Brasilian esitys. Hollannin Wesley Sneijder sen sijaan esitti suurpelaajamaisia otteita, kun oranssipaidat matkasivat 2-1-voitolla neljän parhaan joukkoon.


Harvoin on nähty joukkueelta niin eriparisia jaksoja kuin mitä Brasilia esitti Hollantia vastaan. Brasilian nousu ja romahdus ruumiillistuivat keskikenttäpelaaja Felipe Meloon. Avausjaksolla Melo oli kentän paras pelaaja yhdessä Robinhon kanssa. Melo syötti oivaltavasti avausmaalin, jonka Robinho viimeisteli.

Toisella jaksolla Robinho vaipui varjoihin. Brasilian näppärin yksilö oli pimennossa juuri silloin, kun joukkue olisi hänen taitojaan kipeimmin kaivannut. Melolle kävi vielä huonommin.

Melo oli kyllä parrasvaloissa, mutta vääristä syistä. Ensin hän blokkasi maalivahti Julio Cesarin ja ohjasi samalla pallon päällään omaan maaliin. 20 minuuttia myöhemmin hän sai punaisen kortin tallattuaan Arjen Robbenin päälle. Se oli Melolta täydellinen matka avausjakson taivaasta pelilliseen helvettiin.

Eikä Melo matkannut yksin. Jossain Melon oman maalin ja ulosajon välissä Brasilian pelillinen palapeli räjähti osiin. Joukkueen otteista katosi ajatus ja liikkumisesta idea. Pelaajat säntäilivät paniikissa ympäriinsä. Se oli kuin olisi katsonut Englannin matsia. Pelaajilla oli selvästikin sydäntä, mutta järkeä heidän tekemisessään ei ollut.

Hollanti sen sijaan pelasi fiksusti. Se sai vihdoin pakkansa kasaan. Se puolusti tiiviisti ja iski vaarallisilla vastaiskuilla. Sellaista peliä odotettiin Brasilialtakin, mutta se ei pystynyt siihen. Hollanti sen sijaan pystyi. Brasilialla ei ollut käytännössä ainuttakaan tasoituspaikkaa.

Yksilötasolla suurin ero Hollannin ja Brasilian välillä oli kuitenkin pelintekijöissä. Kaka oli valovuosien päässä parhaasta tasostaan. Hyökkäyskolmanneksella Kaka tuntui tekevän vain vääriä ratkaisuja. Kakan peli oli suoraan sanottuna paskaa.

Wesley Sneijder sen sijaan käänsi ottelun lähes omakätisesti Hollannille. Tasoitusmaali tuli hänen keskityksestään ja varttitunti myöhemmin hän puski voittomaalin kulmapotkukuviosta. Ratkaisevalla hetkellä Sneijder teki sen mitä tähtipelaajalta odotetaan. Hän nousi esiin ja nosti mukanaan koko joukkueen.

Seuraavaksi hollantilaiset toivovat Sneijderin nostavan joukkueen sen ensimmäiseen MM-finaaliin yli 30 vuoteen. Sneijder saattaa hyvinkin onnistua urakassaan, sillä hän saa tukea Arjen Robbenilta ja mainiota turnausta pelaavalta Dirk Kuytilta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: