Kirjoittanut Lari Vesander | syyskuu 18, 2010

Taattua futisviihdettä

TPS-TamU 4-3

TPS:n ja TamU:n kohtaamiset ovat jo pitkään olleet Suomi-futiksen takuuvarminta viihdettä. Ottelupari ei pettänyt tälläkään kertaan, vaan palkitsi katsojat peräti seitsemällä maalilla. Samalla TPS palasi mitalitaisteluun.


Jos futisummikko haluaisi käydä katsomassa Veikkausliigan ottelun, kutsuisin hänet luultavasti TPS-TamU-matsiin. Tepsin ja Unitedin kohtaamisessa sattuu ja tapahtuu aina, eikä maaleillakaan pihtailla. Ne ovat Suomi-futiksen takuuvarminta viihdettä.

Tämä nähtiin taas lauantaina, kun joukkueet takoivat Kupittaalla seitsemän maalia. Niistä kaksi ensimmäistä teki TamU. Alexander Ring ja Henri Myntti pääsivät kuittaamaan TPS-puolustuksen uinahdukset ja laittamaan pallon tyhjään maaliin.

Sitten esiin astuivat Riskin veljekset.

Sanalla riski on suomen kielessä kaksoismerkitys. Se tarkoittaa voimakasrakenteista ihmistä sekä epäonnistumisen uhkaa. Riskin veljeksiin kumpikaan kuvaus ei sovi. Roope ja Riku eivät todellakaan ole voimakasrakenteisia. Ottelun alkuvaihella Unitedin vahvat puolustajat työnsivät Riskit helposti pois tilanteista.

Sitten Roope Riski päätti näyttää, ettei jalkapalloa ei pelata muskeleilla. Hyvän haltuunoton, harhautuksen ja terävän takakulmaan suuntauneen laukauksen yhdistelmä toi Tepsin maalin päähän. Hetkeä myöhemmin isoveli Riku pamautti pallon maaliin vapaapotkun jälkitilanteesta. Se oli tuorein esimerkki siitä, että nämä veljekset edustavat taidon voittoa voimasta, mahdollisuutta, joka on uhka vain vastustajan puolustukselle. Olkoon se tästä eteenpäin riski-sanan kolmas merkitys.

Näytti jo siltä, että tauolle mentäisiin 2-2-lukemissa, mutta sitten TPS-vahti Jukka Lehtovaara teki virhearvioinnin ja hävisi ilmataistelun Unitedin puhelintolpalle Henri Myntille. Jakso loppui Myntin puskumaaliin.

Toisella jaksolla TPS jatkoi painostamista. Joukkue sai palkintonsa, kun Jonatan Johansson tykitti pallon verkkoon rankkarialueen rajan takaa. Kruununsa kotijoukkueen takaa-ajo sai, kun Johansson syötti Riku Riskin läpiajoon viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä. Riskin ensimmäisen yrityksen Hilander torjui, mutta reboundia ei enää. Kupittaa räjähti riemuun ja tovia myöhemmin alkoivat TPS:n voitonjuhlat.

”Se oli Tintiltä hyvä syötti. Ensimmäinen viimeistely oli huono, mutta onneksi sain reboundin ja siitä tyrkättyä tahtomaalin”, Riski totesi. ”Oli tärkeää palata voittojen tielle, IFK-tappion jälkeen.”

Myös valmentaja Marko Rajamäki kuvasi lopputulosta ”isoksi voitoksi”. Erityisen iloinen hän oli maalivahti Jukka Lehtovaaran puolesta.

”Jukka on pitänyt meitä pystyssä monta vuotta. Siksi oli hienoa, että kundit kuittasivat hänelle harvinaisen virheen.”

Voitto nosti TPS:n takaisin mitalitaistoon. Tampere United taas pelailee edelleen sarjataulukon hälläväliä-osastolla, josta ei tosin ole tasaisessa sarjassa pitkä matka putoamistaisteluun. Eipä siis ihme, että lopputulos harmitti valmentaja Ari Hjelmiä.

”Ei tässä ole mitään järkeä. Teemme kolme maalia vieraissa, emmekä saa pistettäkään”, Hjelm sadatteli ja manasi joukkueen paineenkestokykyä. ”Tunti menee yleensä ihan hyvin. TamU ei ole siinä jamassa, että kestäisimme johtoasemaa. Emme kestä painetta.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: