Kirjoittanut Lari Vesander | marraskuu 12, 2010

Jakonen ja Mixu

A-maajoukkueen valmentajahaku käy kuumana. Kenties keskeisimmässä asemassa valinnassa on huippujalkapallojohtaja Petri Jakonen. Hänellä taas on vahva suhde Mixu Paatelaiseen.

Kun haastattelin 1,5 vuotta sitten TPS:n silloista toimitusjohtajaa Petri Jakosta, hän ei peitellyt arvostustaan Mika-Matti ”Mixu” Paatelaista kohtaan. Paatelainen oli toiminut TPS:n reilun vuoden ajan ja jättänyt Jakoseen lähtemättömän vaikutuksen.

Siteeraan nyt huhtikuussa 2009 tekemääni haastattelua:

”Homma lähti Mixun kanssa siitä, että ajatuksemme kohtasivat. Puhuimme seuran kehittämisestä, jossa edustusjoukkue on vain yksi osa kokonaisuutta. Mixu kuunteli aikansa ja sanoi sitten, että hitto, hänhän on oikea mies tähän hommaan”, Jakonen sanoo ja suitsuttaa Paatelaisen TPS-aikaa estoitta.

”Mixun kanssa työskenteleminen on ollut ylivoimaisesti parasta aikaa kentän ulkopuolisessa työhistoriassani. Mixun kanssa tekeminen oli helppoa. Välillä täytyi olla kypärät päässä, kun otettiin yhteen, mutta puhuimme kuitenkin asioista aina niiden oikeilla nimillä. Se oli hienoa.”

Paatelaisen ensimmäisellä – ja ainoaksi jääneellä – kaudella TPS sai pronssia. Kauden jälkeen TPS:ssä lähdettiin rakentamaan tulevaisuutta. Suunnitelmat olivat suuria ja kauaskantoisia, mutta niiltä lähti osin pohja pois, kun Paatelainen päätti lähteä valmentamaan Skotlannin pääsarjan Hiberniania.

”Mixun lähtö oli jo sillä hetkellä iso shokki, mutta jälkikäteen ajatellen se oli vielä paljon kovempi isku, kun silloin osasi kuvitella. Meillä oli tehty todella pitkäaikaisia suunnitelmia, ja senkin takia muutos oli suuri”, Jakonen sanoo.”

Paatelainen on edelleen Skotlannissa ja valmentaa Kilmarnockia. Jakonen taas lähti Palloliiton huippujalkapallojohtajaksi pian haastattelumme jälkeen. Hän on kenties keskeisimmissä asemassa, kun A-maajoukkueelle valitaan seuraavaa päävalmentajaa.

Jakosen 1,5 vuoden takaisista kommenteista päätellen Mixu Paatelainen saattaa olla vahvoilla – ainakin mikäli hän on valmis sitoutumaan maajoukkueprojektiin useammaksi vuodeksi. Jakonen haluaisi varmasti laatia Paatelaisen kanssa jälleen pitkäaikaiset suunnitelmat ja lähteä sitten toteuttamaan niitä. Tällä kertaa huomattavasti aiempaa suuremmalla areenalla.

Mainokset

Responses

  1. Tässä vielä linkki Jakosen alkuperäiseen haastatteluun: https://puoliaika.wordpress.com/2009/04/08/tps-rakentaa-pyramidia/

  2. Tietyiltä tahoilta kuultujen huhujen perusteella en olisi ollenkaan varma että Mixu haluaa enää työskennellä Jakosen alaisuudessa…

  3. Tuo voi hyvinkin pitää paikkansa. Jakonenkaan ei kieltänyt, etteikö jonkinmoisia yhteenottoja olisi ollut.

    Lisäksi Markku Kanervan nimittäminen kakkosvalmentajaksi viittaisi siihen, että päävalmentaja tulee ulkomailta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: