Kirjoittanut Lari Vesander | maaliskuu 1, 2011

Väistämättä räjähtävä yhdistelmä

En ole Arsenal-fani, mutta seuraan aktiivisesti Arsenal News Review -sivustoa. ANR:n teräväkynäinen Myles Palmer, Arsun ideologinen valmentaja Arsene Wenger ja joukkueen pitkään jatkunut pokaalittomuus ovat väistämättä räjähtävä yhdistelmä.


Minulla on internetissä kaksi suosikkisivustoa, joiden päivityksiä odotan malttamattomana. Toinen on Financial Timesin Simon Kuperin juttusivusto. Toinen on Arsenal News Review.

En ole Arsenal-fani ja olen paljon enemmän kiinnostunut kotimaisesta kuin brittiläisestä jalkapallosta. Syyni lukea ANR:ää on sen pääkirjoittaja Myles Palmer. Palmer on kiistanalainen hahmo jopa Arsenal-fanien keskuudessa, eikä ihme. Palmerin mielipiteet ovat kärjekkäitä. Ne ovat usein myös perusteltuja.

Tällä viikolla Palmer on ollut jälleen vauhdissa. Arsulla oli viikonloppuna mahdollisuus katkaista kuuden vuoden kuiva kautensa ja voittaa pitkästä aikaa kaapintäytettä Carling-cupin finaalissa. Joukkue oli selkeä suosikki Birminghamia vastaan, mutta onnistui sössimään homman liki suomalaiseen tapaan lisäajalla.

Palmer oli tapahtuneesta hiilenä. Hän totesi sanoneensa jo vuosien ajan, että tähän Arsene Wengerin pelaajapolitiikka johtaa. ”Wenger on aina voittanut pokaalinsa kokeneilla pelaajilla. Lee Dixon ja Lauren, Seaman ja Lehmann ja Sol Campbell, olivat kaikki voittajia ennen kuin Wenger sai heidät käsiinsä. Wengerin voittamattomien ”vauva” oli Ashley Cole ja hän oli silloin 24.”

Sunnuntaina 24 oli finaalissa pelanneen Arsenalin joukkueen keski-ikä. Joukkue hävisi lisäajalla Birminghamille, koska sen puolustus teki kaksi helppoa virhettä. Se oli Wengerille viides finaalitappio 2000-luvulla. Ottelun jälkeen Palmeria (ja monta muutakin Arsenal-fania) ärsytti tavallistakin enemmän, että heidän valmentajansa keskittyy tavoittelemaan toisinaan täydellistä jalkapalloa voittojen sijaan.

”Alex McLeish on hyvä taktikko, joka on valmentanut kuudessa cup-finaalissa ja voittanut ne kaikki. Hän näki, ettei Zigic pystynyt juoksemaan ollenkaan 65 minuutin jälkeen, eikä halunnut jatkoaikaa. Hän vaihtoi sisään kaksi sprintteriä. Toinen heistä teki maalin.”

Voitto maalin tehnyt sprintteri oli Obafemi Martins, jonka Birmingham on lainannut venäläisestä Rubin Kazanista. ”Wenger ei ikinä lainaisi kokenutta hyökkääjää Rubin Kazanista. Hän on liian fanaattinen, liian ideologinen, liian ajatollah tekemään niin”, Palmer vaahtosi.

Wenger on ollut myös liian ideologinen ostamaan joukkueeseensa kunnon maalivahtia (asiasta lisää: https://puoliaika.wordpress.com/2011/01/30/aliarvostetut-veskarit/). Sunnuntain finaalissa joukkueen maalia vartioi 20-vuotias Wojchiech Szczesny. Hän oli aktiivisesti mukana Arsenalin lisäaikasekoilussa. Se sai Palmerin raivoamaan, että eikö joukkueen puolustuksessa voisi pelata edes yksi kokenut pelaaja, joka johtaisi hommaa.

”Pitkän ajan näkemykseni on ollut, että jos pitää kehittää pelaajia, niin silloin ei kehitetä maalivahteja. Hankkikaa Lehmann, joka voi pelata linjan takana ja liikuttaa puolustajia ympäriinsä. Älkää pistäkö jotakuta opettelemaan peliä neljän puolustajan taakse, jotka opettelevat peliä.”

Edessä on mielenkiintoinen kevät. Arsenal pelaa ensi viikolla Mestarien liigassa toisen osaottelun Barcelonaa vastaan, eikä joukkue ole vielä menettänyt mestaruusmahdollisuuksiaankaan. Teinä pitäisin silmällä osoitetta http://www.arsenalnewsreview.co.uk/.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: