Kirjoittanut Lari Vesander | maaliskuu 2, 2011

Vaikeuksien keskeltä voittoon

KuPS-RoPS 1-2

Rovaniemen Palloseura nousi Keskuskentällä ensimmäiseen Liigacup-voittoonsa seitsemään vuoteen. Ja se teki sen takaa-ajoasemasta ja lahjusskandaalin keskellä.


Harvoin on Liigacup-ottelun kokoonpanoja odotettu yhtä innokkaasti kuin tänään Kuopiossa. Kun kokoonpanot vihdoin tulivat, ne kertoivat sen, minkä puskaradio oli pelin alla jo kuuluttanutkin: RoPSin Christopher Musonda oli Kuopion Keskuskentän sijasta Rovaniemen poliisin kuultavana.

”Harmillista, että tällaisia asioita tapahtuu. Tämä ei ole hyvää mainosta seuralle, eikä jalkapallolle. On kuitenkin hyvä, että asiat selvitetään. Autamme poliisiviranomaisia parhaamme mukaan”, RoPSia Kuopiossa valmentanut Matti Hiukka sanoi. Hiukan tietoon ei ole tullut, että poliisi tutkisi muita RoPSin pelaajia.

Kentällä rovaniemeläiset unohtivat vedonlyöntiskandaalin 90 minuutiksi. Joukkue oli avausjakson alakynnessä Kuopion Palloseuraa vastaan. Tauolle mentiin KuPSin 1-0-johdossa, mutta paikkoihin nähden lukemat olisivat olleet suuremmatkin.

KuPS jatkoi toisella jaksolla siitä, mihin ensimmäisellä jäi, mutta ei saanut palloa maalin. Suurin tuhlaajapoika oli avausosuman pukannut Olajide Williams. Jakson loppuvaiheilla tapahtui odottamaton käänne, kun vastikään RoPSin kanssa sopimuksen tehnyt Francis Kombe karkasi uinahtaneelta savolaispuolustukselta maalintekoon.

Vieraat saivat tasoituksesta uutta virtaa, ja loppuaika pelattiinkin enimmäkseen KuPSin maalia kohti. Varsinaisen peliajan täyttyessä kotijoukkueen puolustus uinahti uudelleen. Tällä kertaa maalintekoon kipitti Nchimunya Mweetwa. Osuma takasi rovaniemeläisille ensimmäisen Liigacup-voiton sitten vuoden 2004.

”Kotimatka lyheni huomattavasti”, valmentaja Hiukka kiitteli lehdistötilaisuudessa joukkueensa urheaa esitystä. ”Tämä oli miehekäs esitys kaikkien vaikeuksien keskellä. Kopissa on nyt onnellisia miehiä.”

KuPSin Esa Pekonen ei ollut yhtä tyytyväinen näkemäänsä. ”Tämä oli keskittymätöntä paskaa!”, Pekonen täräytti ”Meillä ei ollut mitään hätää, mutta annoimme RoPSille kaksi maalia.”

Eikä Pekonen ollut yhtään tyytyväisempi joukkueensa hyökkäykseen. ”Meidän olisi pitänyt ratkaista peli jo hyvissä ajoin, mutta hyökkääjät eivät saaneet palloa sisään oikein mistään. Tällaisilla esityksillä Hyökkääminen menee ihan pelleilyksi”, KuPS-luotsi ruoti ja ilmoitti, että seura etsii uutta kärkimiestä.

Samanlaiset suunnitelmat on Hiukan mukaan RoPSillakin. ”Haemme kookasta kärkeä, joka voisi suojata ja pitää palloa tiukoissa paikoissa.” Lisäksi RoPS saattaisi tarvita virtaa keskikentälle, sillä joukkue teki maalinsa käytännössä ainoista kunnon paikoistaan.

Kummaltakin joukkueelta puuttui ottelussa paljon pelaajia. Molemmat valmentajat vakuuttivat toipilaiden palaavan tositoimiin pian. ”Viikosta kahteen menee useimmalla”, Pekonen kuittasi kyselyt pelaajien paluuaikataulusta.

Musondan tulevaisuus RoPSissa on sen sijaan hämärän peitossa. Samoin RoPSin lahjusskandaalin mahdollinen laajuus. Hiukka totesi, ettei poliisi ole hänen tietääkseen kuulustellut muita pelaajia.

Silti vaikuttaa epätodennäköiseltä, että aasialaiset uhkapelaajat olisivat laittaneet tulosten järjestämisen yhden laitahyökkääjän varaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: