Kirjoittanut Lari Vesander | maaliskuu 9, 2011

Venäläisen hattutemppu upotti Vepsun

KuPS-VPS 3-0

Keskuskentällä näytti avausjaksolla siltä, että KuPS jatkaa samalla tuhlailun tiellä kuin viikko sitten RoPSia vastaan. Sitten esiin astui Ilja Venäläinen, joka paukutti kymmenessä minuutissa kolme maalia ja johdatti KuPSin selvään voittoon.


Keskuskentällä näytti keskiviikkona jonkin aikaa siltä, että KuPS jatkaa siitä mihin se jäi viikko sitten RoPSia vastaan. Joukkue hyökkäsi hitaasti ja tehottomasti ja tuhlasi tauon molemmin puolin tukun maalipaikkoja.

Sitten esiin astui Ilja Venäläinen. Viime kuussa maajoukkuedebyyttinsä tehnyt hyökkääjä puski avausmaalin Olajide Williamsin keskityksestä 54. minuutilla. Pusku oli komea eikä jättänyt mahdollisuuksia VPS-vahti Janne Henriksonille. Venäläisen urakkaa tosin helpotti se, että vierasjoukkueen topparit Ville Koskimaa ja Jani Tanska olivat maalin syntyhetkellä jossain aivan muualla.

Kolme minuuttia myöhemmin Miikka Ilo keskitti maalille, ja Venäläinen oli taas päineen välillä. Tällä kertaa pusku upposi alanurkkaan. Hattutemppunsa täydensi hattutemppunsa 64. minuutilla tuikkaamalla pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta. ”Keskustelimme Iljan ja Ilon kanssa viime pelin jälkeen. Sanoin, että viime kauden meriiteillä ei pitkälle kelluta. Tänään sieltä tuli sitten ryhtiliike”, KuPS-luotsi Esa Pekonen kertoi pelin jälkeen.

”Olin tyytyväinen joukkueen ilmeeseen. Tämä oli ensimmäinen peli, johon kevensimme harjoittelua. Ehkä se näkyi liikkeessämme”, Pekonen arveli. Hyökkäyksen lisäksi hän arveli voiton avainten löytyneen keskikentältä. ”Saatiin Nykänen ja Ollo keskikentän pohjalle. Aika murhaavan fyysisiä ne siellä olivat. Juholla on pallokosketuskin kohentunut viime kaudesta.”

VPS oli Keskuskentällä aseeton. Joukkue sai ensimmäisen ja ainoan paikkansa vasta lisäajalla. VPS-luotsi Tommi Pikkarainen myönsikin, ettei hänen joukkueellaan ollut ottelussa mitään jakoa. ”Meidät jyrättiin. KuPS näytti miksi se oli viime vuonna maan toiseksi paras joukkue. Se pärjää varmasti ensi kaudellakin.”

Pikkarainen oli valmis laittamaan osan omiensa avausjakson esityksestä sen piikkiin, että joukkue oli ensimmäistä kertaa ulkokentällä tänä vuonna. ”Toiselle jaksolle minulla ei ole mitään selitystä. Käsittämättömän pehmeitä jätkiä oli kentällä.”

KuPS-peli päätti Vepsun Liigacup-urakan, joka ei ollut vaasalaisille erityisen mieluinen. ”Pelillisesti siellä oli hyviäkin juttuja, mutta tuloksellisesti se oli umpisurkea”, Pikkarainen tuhahti. VPS testasi ottelussa saksalaiskärki Güngör Kayaa, joka pelasi kuitenkin vain avausjakson. ”Ei me siihen kaaduttu. Ei se sen huonompi ollut kuin muutkaan”, Pikkarainen totesi mutta lisäsi, että olisi kaivannut lisää fyysisyyttä. Se voi hyvinkin muodostua kynnyskysymykseksi saksalaisen tulevaisuudesta päätettäessä. ”Me emme pääse tulevalla kaudella dominoimaan kovinkaan montaa joukkuetta pelillisesti.”

KuPSin testimies Ilya Fomichev pärjäsi paljon paremmin. Fomichev pelasi varmaa peruspeliä ja kommunikoikin hyvin joukkueen kanssa. ”Ei se yhtään virhettä tehnyt. Vähän lompsiva juoksutyyli sillä on, mutta hyviä katkoja se teki”, Pekonen arvioi. Fomichevin kohtalo saattaa olla hyvinkin toisenlainen kuin Kayan.

Voitosta ja hyvästä esityksestä huolimatta KuPSin iltapuhde ei ollut pelkkää auringonpaistetta. Paluuta tekevän maalivahti Mikko Vilmusen nimi oli jo pöytäkirjassa, mutta lämmittelyssä tuli takapakkia. ”Sillä kramppasi pohje”, Pekonen kertoi. Lauantain TamU-peliin KuPS saa todennäköisesti takaisin vain kolme poikamaajoukkueen pelaajaansa. ”Markus Joenmäki joutuu leikkaukseen. Siltä putsataan poskiontelot, eikä se saa treenata kahteen viikkoon.” Pietari Holopaisen Pekonen aikoo pitää sivussa Liigacupin ajan. Hän ei halua ottaa riskejä ykköspuolustajansa niskavamman suhteen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: