Kirjoittanut Lari Vesander | maaliskuu 12, 2011

KuPS nousi maksimitasuriin

KuPS-TamU 1-1

Kuopion Palloseura nousi viime hetkillä tasapeliin Tampere Unitedia vastaan. Tasuri tarkoitti TamUlle Pohjoislohkon voittoa ja KuPSille jatkopaikkaa.

Harvoin on kotijoukkueen valmentaja yhtä tyytyväinen tasapeliin kuin KuPSin Esa Pekonen lauantaina. ”TamU on paras joukkue, jonka olemme tänä vuonna kohdanneet. Se oli varsinkin toisella jaksolla vahvempi ja halukkaampi. Pelillisesti tasuri oli tänään ihan maksimi.”

KuPS nousi TamUa vastaan tasapeliin ottelun viime hetkillä, kun Unitedin puolustus söhri paineen alla pallon omaan maaliin. ”Jos olisi kesä, olisin raivoissani siitä, että menetimme voiton ja tuollaisella tavalla”, tamperelaisten valmentaja Jarkko Wiss sanoi. Nyt suuriin kiukunpurkauksiin ei ollut syytä. Tasuri toi TamUlle Pohjoislohkon voiton Liigacupissa. KuPS sijoittui kolmanneksi. Molemmat jatkavat puolivälieriin.

Joukkueiden kohtaaminen Keskuskentällä oli tasaista vääntöä, jossa varsinkin avausjaksolla paikat olivat kortilla. Osasyy tähän oli Unitedin varovainen asenne kauden ensimmäisessä ulkomatsissaan. ”Emme olleet käyneet ennen tätä ulkona kuin palelemassa. Siksi pelasimme avausjakson varman päälle.”

Toisella jaksolla TamU laittoi lisää kaasua ja oli pudottaa KuPSin kyydistä. Avausmaali tuli tunnin kohdalla. KuPS-vahti Joonas Pöntinen haparoi keskityksessä, ja Aapo Lappalainen pääsi panemaan pallon tyhjään maaliin. Se oli puolihalpa osuma, mutta samalla hyvin ansaittu. Sen myönsi kotijoukkueen valmentaja Esa Pekonenkin. ”Se maali roikkui pitkään ilmassa.”

Pitkään näytti siltä, että Lappalaisen maali jäisi ottelun voitto-osumaksi, mutta viisi minuuttia ennen loppua tuli Unitedin oma maali. ”Nostin vanhaan malliin topparin hyökkäyksen tueksi. Ehkä se aiheutti sopivasti paniikkia”, Pekonen pohti. Jotain hänen olikin tehtävä, sillä ilman sivussa ollutta Miikka Iloa KuPSin hyökkäyspeli oli valtaosan ajasta aneemista. ”Olimme liikaa Ilja Venäläisen oivalluksien varassa”, Pekonen myönsi.

TamU kohtaa viikon päästä Liigacupin puolivälierässä TPS:n. KuPS puolestaan matkaa HJK:n vieraaksi. ”Hyvän ottelun saatte”, Wiss totesi. Hän ei ota Liigacupista turhia menestyspaineita. ”Seuraavat kolme viikkoa mennään harjoituksissa tosi kovaa. Pelit menevät siinä sivussa.”

Ilya Fomichevin testiaika KuPSissa päättyi TamU-otteluun. Pekosen mukaan topparin jatkosta päätetään parin päivän päästä. ”Maanantaina katsotaan. Päätöstä ei ole vielä tehty.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: