Kirjoittanut Lari Vesander | Touko 6, 2011

Ojala laukoi vierasvoiton Interille

KuPS-Inter 0-1

Interin ja KuPSin kohtaaminen oli kuin koko Veikkausliigan avauskierros: tasainen ja vähämaalinen. Sellaista liigafutis alkukaudesta on.

Kun Interin Mika Ojala tykitti pallon ylärimaan KuPS-ottelun viiden minuutin pelin jälkeen, Keskuskentän katsomossa odotettiin tapahtumarikasta ottelua. Sellaista ei tullut. Ojala teki ottelun ainoan maalin kymmenen minuuttia ennen loppua. Ylärimavedon ja maalin väliin mahtui paljon keskialueen vääntöä, mutta ei juurikaan maalipaikkoja.

Se kuvasti hyvin Veikkausliigan avauskierrosta. Perjantain viidessä ottelussa Turun joukkueet Inter ja TPS osuivat yhteensä kolme kertaa. Loput kahdeksan joukkuetta saivat kasaan yhden osuman. Hurlumhei-futista talvikaudella pelannut JJK:kin taisteli hyökkäyspelin nimiin vannovan Hongan vieraana 0-0-tasurin.

Kuopiossa avauskierroksen hengen tiivisti parhaiten Interin valmentaja Job Dragtsma: ”Molemmat joukkueet olivat tänään hermostuneita ja välttelivät tappiota.” Yksi syy tappion välttelemiseen oli varmasti se, että KuPSia ja Interiä on povattu mitalitaistoon. Vaikka liigassa pelataan kolminkertainen sarja, kuuden pisteet ottelut ovat edelleen kuuden pisteen otteluita.

Inter pelasi Keskuskentällä tietoisen varovaisesti. Syynä tähän oli avauskierroksen ja ennaoidun mitalitaiston lisäksi viime kaudella Kuopiossa kärsitty 2-1-tappio. ”Viime vuonna hävisimme, vaikka pelasimme paremmin kuin tänään. Nyt pelimme ei ollut erityisen näyttävää. Pelasimme tarkasti ja etsimme paikkoja iskeä. Lopussa saimme paikkamme”, Dragtsma sanoi.

Itse asiassa Inter sai 80. minuutilla puolittaisen paikan, joka kasvoi Ojalan päättäväisyyden ja KuPSin puolustuksen epäonnistuneiden purkuyritysten kautta ottelun ratkaisutilanteeksi. Ojala teki osuman omasta paluupallostaan. Maali ei ollut hienon sommitelman tulos, mutta alkukauden maalit harvemmin ovat. Kun joukkueiden hyökkäyspeli ei ole vielä uomissaan, maalit ikään kuin vain tapahtuvat. ”Tyhjä olo. Ei saatu sitä yhtä paikkaa purettua”, KuPSin paras pelaaja Juho Nykänen totesi ottelun jälkeen.

”Tämä oli tyypillinen avauspeli. Monta kertaa tällaiset matsit ratkeavat pieniin virheisiin. Niin nytkin”, KuPSin valmentaja Esa Pekonen puolestaan sanaili. Samaan aikaan, kun Pekonen sanoi analyysinsa, hänen joukkueensa hyökkääjätähti Dickson Nwakaeme oli toivon mukaan jossain yläilmoissa matkustamassa vihdoin kohti Kuopiota.

Joukkue kaipasi Dicksonia Interiä vastaan kipeästi. Kun joukkuepeli ei ole alkukaudesta parhaimmillaan, Ojalan ja Dicksonin kaltaiset yksilöt nousevat esiin. ”Tarvitsemme hyökkäykseen voimaa. Se nähtiin tänäänkin. Toivottavasti mies on tulossa mahdollisimman nopeasti”, Pekonen totesi nigerialaistähdestään.

KuPS tarvitsee Dicksonia kauden aikana vielä monta kertaa. Viime kaudella KuPS onnistui yllättämään vastaiskuilla Keskuskentälle hyökkäämään saapuneet vieraansa. Tällä kaudella yhä harvempi joukkue tulee Kuopioon hyökkäämään. Inter oli tästä esimerkki. Turkulaiset olivat päättäneet pelata totuttua passiivisemmin ja laskivat prässinsä hyökkäysalueelta keskikentälle, koska uskoivat sen toimivan KuPSia vastaan – ja niin se toimikin.

Tietyllä tavalla on KuPSin onni, että se kohtaa seuraavaksi vieraskentällä HJK:n. Klubia vastaan kuopiolaiset voivat hyödyntää vielä viime kauden taktiikkaansa, joka toi muun muassa arvokkaan vierasvoiton Töölöstä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: