Kirjoittanut Lari Vesander | Touko 7, 2011

Maltillisempi Inter

Vierasvoitto Kuopiossa osoitti, että Tämän kauden Inter on aiempaa kärsivällisempi ja käytännöllisempi. Lisäksi se on aiempaa monipuolisempi, sillä pitkästä aikaa turkulaiset voivat heittää vaihdosta kentälle lisää hyökkäysenergiaa.


Näin eilen Interin pelaavan ensimmäistä kertaa sitten viime syksyn. Kuopiossa oli helppo nähdä, että joukkueen pelaaminen oli muuttunut.

KuPS-ottelu oli tiukka, tasainen ja vähämaalinen. Juuri sellainen, joita Inter on parina viime vuotena hävinnyt helppojen virheiden takia. Nyt osat olivat vaihtuneet. Inter jaksoi odottaa ratkaisevien paikkojen avautumista pitkälle toiselle jaksolle – ja sai lopulta palkintonsa, kun Mika Ojala teki voittomaalin 80. minuutilla.

Interistä on tullut kärsivällisempi joukkue. Samalla siitä on tullut käytännöllisempi joukkue. KuPS oli voittanut joukkueiden kolme edellistä liigakamppailua tehokkaan vastahyökkäyspelinsä takia. Niinpä Job Dragtsma oli päättänyt, että tällä kertaa KuPSille ei anneta vastaiskumahdollisuuksia. Inter prässäsi aiempaa alempaa, mutta se teki sen tehokkaasti. Keskikentän prässiä johti kentän keskustaa hallinnut Joni Kauko, joka pelasi mainion ottelun. Väitteet Kaukon lopullisesta läpimurtokaudesta eivät vaikuttaneet Keskuskentällä lainkaan liioitelluilta.

Kehittyneen Kaukon lisäksi Interin kärsivällisyyden taustalla oli myös uusi maalivahti Magnus Bahne. Interin edellinen veskari Patrick Bantamoi pyrki laittamaan pallon aina mahdollisimman nopeasti takaisin peliin. Hänen oli pakko. Heikosti avaava Bantamoi ei voinut laittaa palloa sinne minne haluaisi, joten hänen oli yritettävä laittaa se mahdollisimman nopeasti sinne, missä oli tilaa.

Bahnen ei tarvitse. Hän voi ottaa aikansa heittojensa ja potkujensa kanssa, koska hän luottaa avauksiinsa. Se rauhoittaa peliä. Kuopiossa pelin avaaminen vei Bahnelta tosin välillä liiankin kauan, mutta lopulta on parempi pelata pallo hitaasti omille kuin nopeasti takaisin vastustajalle.

”Bantamoi oli hyvä torjuja, mutta Bahne sopii paremmin pelityyliimme. Bahne on rauhallisempi. Olen tyytyväinen häneen”, Dragtsma sanoi ottelun jälkeen.

Interin puolustamista helpottaa sekin, että joukkueen puolustuslinja on ehkä vihdoin vakiintumassa. On jo aikakin. Linjan eläminen alkoi, kun tähtipelaajat Jos Hooiveld ja Dominic Chatto lähtivät joukkueesta mestaruuskauden jälkeen. Siitä on nyt kolme vuotta.

Linja ei kuitenkaan ole vielä valmis. Siitä puuttuu loukkaantumisestaan toipuva ja TuTosta tuntumaa hakeva Kalle Parviainen. ”Parviainen ei ole vielä kunnossa. Laitoin hänet pelaamaan neljä ottelua Kakkosta pelituntuman saamiseksi”, Dragtsma totesi. ”Kaipaamme häntä. Puolustimme tänään ihan ok, mutta jos haluamme menestyä tarvitsemme vahvemman puolustajan.”

Jos Interin puolustus näyttää paremmalta, niin samaa voi sanoa hyökkäyksestäkin. Joukkue on edelleen paljon riippuvainen Mika Ojalasta, mutta sillä on Domagoj Abaramovicin ja argentiinalaisten tulon myötä Interillä on kuitenkin jotain sellaista, mitä sillä ei ole pariin kauteen ollut: vaihtoehtoja hyökkäykseen. Niitä sillä on edellisen kerran ollut mestaruuskauden lopulla.

Vaihtoehtojen puutteessa Inter on hävinnyt paljon pisteitä toisella puoliajalla, kun vastustaja on ottanut laittanut uusilla pelaajilla suuremman vaihteen silmään. Kuopiossa Inter pystyi heittämään toisella jaksolla kentällä energisen Severi Paajasen ja paluuta tekevän Timo Furuholmin. Jälkimmäinen pelasi parikymmentä minuuttia ja oli tehdä maalin loppuhetkillä. ”Furuholmilla on edelleen polvivaivoja, enkä halunnut riskeerata häntä. Tekonurmi ei ole häntä varten”, Dragtsma totesi hyökkääjänsä vähäisestä peliajasta.

Jos Furuholm pääsee kuntoon, Interin ei ehkä tarvitse enää laittaa Daniel Osinachia avaukseen. Osinachi pelasi Kuopiossa 15. liigaottelunsa, eikä ollut lähelläkään tehdä uransa ensimmäistä liigaosumaa. Tätä vauhtia nigerialaisesta on kovaa vauhtia tulossa uusi Guillano Grot.

Grot tuli Inteirin kesken mestaruuskauden Domagoj Abramovicin kanssa. Nyt Grot on vihdoin lähtenyt ja Abramovic tullut vihdoin takaisin. Tosin KuPSia vastaan Abramovic ei juuri väläytellyt, vaikka tekikin töitä hyvällä asenteella. Dragtsmalla ei kuitenkaan ole epäilystäkään kroaatin kyvyistä. ”Abramovic on älykäs ja taitava pelaaja. Hän tietää, mitä kentällä pitää tehdä.”

Dragtsmalla on nyt käsissään materiaali, jossa on sekä laatua että leveyttä. Mikäli hän jaksaa pitää joukkueensa pelamisen kärsivällisenä ja on aika ajoin yhtä käytännöllinen kuin Kuopiossa, Inter on mitalijoukkue.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: