Kirjoittanut Lari Vesander | Touko 8, 2011

Ei niin pehmeä paketti

Tähtihyökkääjä Dickson Nwakaeme saapui vihdoin Kuopioon ja on mukana KuPSin kokoonpanossa huomenna HJK:ta vastaan.

Dickson Nwakaemea on odotettu Kuopioon kuin joulupukkia. Nyt odotus on vihdoin palkittu. Dickson saapui Kuopioon lauantai-iltana ja asteli tänään median eteen.

Tiedotustilaisuutta edeltävät tunnelmat vertautuivat aattoiltaan siinäkin mielessä, että huoneessa jännitettiin, saapuuko ovesta kova vai pehmeä paketti – toisin sanoen, missä kunnossa nigerialaishyökkääjä on. Huoli paljastui turhaksi.

”Olen kunnossa. Olen treenannut Nigeriassa, eikä loukkaantumisia ole ollut”, hyökkääjätähti totesi. ”Olo on tosi hyvä. Tuntuu hienolta tulla takaisin Kuopioon.”

Täydessä iskussa Dickson ei varmasti vielä ole. Hän on pelannut edellisen ottelunsa Syrianskan Turkin-leirillä kuukausi sitten. Silloin sopimusta ei irronnut, mutta KuPSiin mies otettiin avosylin vastaan.

”Hei! Odotin sinua tänne jo kolme viikkoa sitten”, Miikka Ilo huudahtaa ennen kuin hän halaa Dicksonia. Nigerialainen on joukkueessa pidetty velikulta, joka nostaa pukuhuoneen lämpötilaa parilla asteella jo pelkällä läsnäolollaan. Kentällä hän puolestaan nostaa koko joukkueen itseluottamusta. Toisin sanoen hän on juuri sellainen piristysruiske, jota KuPS kaipaa avaustappionsa jälkeen.

”Dickson on sarjan parhaita hyökkääjiä. Tottakai odotan häneltä maaleja”, valmentaja Esa Pekonen sanoi, mutta topuutteli hieman päälle. ”Dickson on hyvä pelaaja, mutta hän on kuitenkin yksi pelaaja muiden joukossa. Antaa hänen asettua rauhassa aloilleen ja löytää paikkansa.”

Nigerialaistähti on mukana joukkueen kokoonpanossa huomenna HJK:ta vastaan. Avaukseen Pekonen ei kuitenkaan Dicksonia suoraan laita. ”Ei kannata riskeerata. Pelejä on niin paljon jäljellä”, Pekonen perusteli.

KuPSin kannalta tärkeintä on, että Dickson on vihdoin joukkueen mukana. Kaivattuja tehoja alkaa tulla varmasti, kun pelit etenevät. Mutta paljonko? ”Only Jumala can say that”, Dickson vastaa maalimäärä uteluihin. Enemmän kuin kymmenen, toimittaja kysyy jatkoksi. ”Kyllä.”

Siihen Dicksonilla on kaikki eväät. Hänellä on lahjoja kuin joulupukilla. Taitojensa puolesta hän voisi pelata paljon Suomea suuremmassa jalkapallomaassa. Mutta nyt hän on taas täällä. Se saa kysymään, mitkä ovat hänen tavoitteensa jalkapallossa? ”Tavoitteenani on kehittyä yhdeksi suurista pelaajista. Haluan, että minut muistetaan.”

Huomenna hän kohtaa luultavasti kentällä yhden suurista, kun vastaan asettuu HJK:n Jari Litmanen, jota Dickson kunnioittaa paljon. ”Jari on jalkapallon kuningas. Hän tietää, mitä hän kentällä tekee.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: