Kirjoittanut Lari Vesander | Touko 20, 2011

Laihdustuskuurilta läpimurtoon

Petteri Forsell on jo kolmatta kertaa alkukauden komeetta. Tällä kertaa hän aikoo kuitenkin jatkaa hyvää virettään koko kauden, ja seitsemän kiloa viime vuotta kevyempänä se voi olla mahdollistakin.


KuPS-ottelun jälkeen Petteri Forsellin päällimäinen tunne oli hienosta maalista huolimatta pettymys. ”Harmittaa. Oli kauheasti paikkoja. Tämä olisi pitänyt voittaa.”

Omaan peliinsä Forsellin ei tarvinnut olla pettynyt. Hän pamautti joukkueensa ensimmäisen maalin unelmavedolla reilusta 30 metristä ja oli loppuhetkillä tasoittaa ottelun vapaapotkullaan. Hän oli vaarallinen aina pallon saatuaan.

Forsell johtaa viiden ottelun jälkeen sekä Iltalehden Leijonapörssiä että maalintekijätilastoa. Hän on ollut alkukauden komeettaa – taas kerran. Kokkolalaiskasvatti on ollut perinteisesti alkukausien tähdenlento. Näin kävi ensin kaksi vuotta sitten VPS:ssä ja viime vuonna IFK:ssa.

Kun kirjoitin Forsellista edellisen kerran viime keväänä, hän oli juuri tehnyt komean vapaapotkuosuman Interiä vastaan: ”Ottelun päätyttyä oikeudenmukaiseen tasapeliin stadionin käytävillä kuhistiin vaparimaalin tehneestä Petteri Forsellista. Häntä haluttiin useampaankin tv-haastatteluun, joista ensimmäisessä hän haukkui oman pelinsä täysin. Kun haastattelija totesi, että tekihän Forsell komean vaparimaalin, nuorukainen vastasi, että noista paikoista pitääkin laittaa sisään ja lisäsi vielä luvanneensa pelikaverilleen lähteä kotiin, jos ei olisi onnistunut laittamaan sitä vaparia maaliin.

Toiseen tv-haastatteluun Forsell pelvahti paljain jaloin, kauluspaita auki, tukka levällään ja jaffapullo kädessä. Forsell tuntuukin olevan melkoinen persoonallisuus, jolla on taikasauvat jaloissaan. Eilisen perusteella täytyy toivoa, että iloinen nuorukainen pysyy tällä kaudella pidempään valossa. Hän pelasi viime vuonnakin hyvän alkukauden, mutta katosi sitten jonnekin Vepsun vaihtopenkin varjoihin.”

Lopulta Forsell katosi kuvasta viime kaudellakin. Ei siis ihme, että Forsell tunnustaa itsekin maineensa alkukauden väläyttelijänä. ”Hyvän kunnon pitäisi olla jatkuvaa. Ei se auta, että pelaa hetkittäin hyvin”, hän totesi KuPS-pelin jälkeen.

Ja se ei ollut pelkkää puhetta. Valmentaja Pekka Lyyski laittoi Forsellin laihdutuskuurille. Viime kesän painavimmista päivistä on karissut seitsemän kiloa. ”Jätin jäätelöt ja muut herkut vähemmälle”, Forsell kertoi kuuristaan. ”Nyt olen paremmassa kunnossa ja jaksan juosta enemmän.”

Kuntokuuri oli elinehto sille, että Forsellista on tällä kaudella iloa. Viimevuotinen Petteri olisi hukkunut hengästyneenä alkukauden peliruuhkaan. ”Jokainen voi kuvitella, miten vaikeaa on juosta 90 minuuttia seitsemän kilon säkki harteillaan”, Forsell veisteli.

No, ei hän totuuden nimessä koko ottelua kentällä ravaa, mutta ei hänen tarvitsekaan. Forsell on niitä pelaajia, jotka laittavat pallon tekemään työn. Juoksukonetta hänestä ei saa tekemälläkään, mutta liigatason jalkapalloilijalta vaaditaan tiettyä kuntoa ja kestävyyttä. Kun ne näyttäisivät olevan Forsellilla nyt suurin piirtein kunnossa, tämä saattaa vihdoin olla hänen läpimurtokautensa.

Ja vaikka Forsell onkin aiempaa paremmassa kunnossa, niin hänen veijarimaisuutensa ei ole kadonnut minnekään. KuPS-matsin tauolta hän palasi minuuttitolkulla muiden jälkeen ja joutui kiertämään mainosaitoja päästäkseen ajoissa kentälle. Oli pienestä kiinni, ettei IFK joutunut aloittamaan toista jaksoa vajaalla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: