Kirjoittanut Lari Vesander | Touko 30, 2011

KuPS putosi Hongan kyydistä

KuPS-Honka 0-2

Honka pyöritti helpon vierasvoiton otteluruuhkassa ja vierasmatkoilla väsähtäneestä KuPSista. Espoolaisten voitto ei jättänyt jossiteltavaa. Kotijoukkue oli vieraita koko ajan pari askelta jäljessä, eikä pystynyt vieläkään ottamaan ensimmäistä liigavoittoaan Hongasta.

KuPS selvisi viime viikolla Suomen cupin finaaliin. Tänään se joutui maksemaan finaalipaikkansa verot. Kuopiolaiset jaksoivat juosta ensimmäiset kymmenen minuuttia Espoon Hongan kyydissä. Sen jälkeen se joutui juoksemaan Hongan ja pallon perässä.

”Se oli niin rankka reissu Maarianhaminassa, että tämä oli melkein arvattavissa – tai ainakin tätä pelkäsi. Olimme käytännössä koko viikon reissussa, eikä meillä ollut riittävän laadukkaita miehiä kierrätettäviksi”, KuPSin valmentaja Esa Pekonen totesi ottelun jälkeen. ”Tästä ei voi syyttää ketään, edes itseään. Meidän pojat olivat vaan väsyneitä.”

KuPSin väsähtäminen oli harmi, sillä Keskukentällä oli kerääntynyt yli 3 000 katsojaa, jotka pitivät kiitettävästi melua. Lisäksi ensimmäinen vartti oli vauhdikkainta ja viihdyttävintä liigafutista, mitä Kuopiossa on tällä kaudella esitetty. Sen jälkeen liike muuttui varsin yksisuuntaiseksi. sillä vain Honka pystyi säilyttämään vauhtinsa.

”Pyrimme siihen, että vastustaja juoksee pallon perässä. Ja onnistuimme siinä”, Hongan Roope Heilala totesi pelin jälkeen. Hän saa olla iltapuhteeseensa tyytyväinen. Heilala puolusti Dickson Nwakaemen turhautumisen partaalle ja kävi tekemässä kulmatilanteesta Hongan jälkimmäisen maalin. Osuma syntyi tosin varsin helposti, sillä Heilala oli kotijoukkueen merkkausvirheen jälkeen aivan vapaana takatolpalla.

Avausmaalista vastasi Keskuskentälle paluun tehnyt hyökkääjätähti Dudu, joka sai osumaansa hienon esityön Demba Savagelta. 39. minuutilla syntyneen 0-1-maalin jälkeen ottelu oli käytännössä selvä. Honka laittoi pallon kulkemaan ja KuPSin juoksemaan. Varsinkin ympäri kenttää viilettänyt Savage oli väsähtäneille savolaisille maanantaina mahdoton pideltävä. ”Honka on hyvä johtoasemassa. Se piti palloa, emmekä me pystyneet väsyneenä nostamaan prässiä”, KuPS-kapteeni Pietari Holopainen harmitteli.

KuPSin väsymys ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Honka olisi ollut hyvä. Espoolaiset pelasivat Keskuskentällä kauden parhaan ottelunsa. Valmentaja Mika Lehkosuo oli syystäkin tyytyväinen. ”KuPS on erittäin hyvä joukkue. Olen todella tyytyväinen, että pystyimme näin hyvää esitykseen ja vielä Kuopiossa”, Lehkosuo sanaili.

Hän piti voiton avaimena sitä, että joukkueeseen löytyi viimeinkin oikea ryhmitys, jossa pelaajien jalkaisuudet osuvat kohdilleen. ”Alkukaudesta on ollut liikaakin muutoksia, kun olemme yrittäneet löytää hyvää kombinaatiota. Aina se ei ole onnistunut, mutta tänään se onnistui. Löysimme oikeat miehet oikeille paikoille.”

Tappion johdosta KuPS valahti sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi. Paniikkiin joukkueella ei ole vielä syytä, sillä kautta on vielä viljalti jäljellä. Hitusen huolissaan kannattaa silti olla. Honka-ottelu osoitti, että joukkueen rotaatiomahdollisuudet ovat tiukassa paikassa varsin vähäiset. Se tarkoittaa pistemenetyksiä, kun otteluruuhka iskee seuraavan kerran eurokiireiden takia.

Ihan senkin takia KuPSin olisi saatava pelinsä lopullisesti uomiinsa maajoukkuetauolla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: