Kirjoittanut Lari Vesander | kesäkuu 9, 2011

KuPS heitti MyPan syöksykierteeseen

KuPS-MyPa 2-0

KuPS oikaisi kurssinsa ottamalla liigan jumbofinaalissa voiton MyPasta. Kotijoukkueen voittomarginaali olisi voinut olla paljon suurempikin, sillä vieraiden esitys oli aneemisin, joka Keskuskentällä on tällä kaudella nähty.

MyPasta on kovaa vauhtia tulossa yksi liigan kuumimmista putoajakandidaateista. Joukkue jäi torstaina liigan jumbofinaalissa täysin KuPSin jalkoihin ja sen pelistä puuttui täysin ajatus ja energia.

Kouvolalaisten päivän synkensivät ennen kaikkea KuPSin afrikkalaispelaajat, jotka eivät hätkähtäneet lähes 30 asteen helteestä. Avausmaali syntyi jo reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Olajide Williams pyöritti MyPa-puolustuksen solmuun ja tarjoili Dickson Nwakaemelle loistopaikan, eikä hyökkääjätähti erehtynyt.

Kun Williams niittasi pallon puoli tuntia myöhemmin Miikka Ilon antamasta kulmasta uudestaan MyPan verkkoon, ottelu oli käytännössä ohi. ”Oli odotettavissa, että Afrikan pojat ovat iskussa tällä kelillä”, KuPSin valmentaja Esa Pekonen totesi ja lisäsi olevansa suht tyytyväinen joukkueensa esitykseen. ”Tosin noista paikoista olisi voinut tehdä enemmänkin maaleja.”

KuPSilla oli tosiaan toisella jaksolla useampikin paikka kasvattaa voittomarginaaliaan toisella jaksolla, kun MyPa ei pystynyt pallonhallinnastaan huolimatta luomaan kunnon kavennuspaikkoja. ”Tämä ottelu ratkesi pelkuruuteen. Pystyimme pitämään palloa näennäisesti ja pelaamaan pikkunättiä diibadaabaa, mutta hyökkäyskolmanneksella rohkeus loppui kesken. Viimeiset syötöt olivat ponnettomia”, MyPa-luotsi Tomi Korkeakunnas manasi.

KuPSilta puuttui ottelussa neljä avauskokoonpanon puolustuspelaajaa (Pietari Holopainen, Atte Hoivala, Joni Nissinen ja Patrice Ollo), mutta silti joukkueella ei ollut hätäpäivää mypalaisten kanssa. Erityisesti Pekosta lämmitti laitapakkina onnistuneen Antti Hynysen paluu. ”Paras puolustajamme on ollut piilossa. Hyny oli tänään selvästi paras pakkimme.”

Torstain perusteella KuPS ja MyPa olivat ennen ottelua viimeisen kerran peräkkäisillä paikoilla sarjataulukossa. Ottelutahti on kova, eikä MyPalla ollut Kuopiossa mukana kuin neljä vaihtopelaajaa. Korkeakunnaksen mukaan sairastuvalta on tulossa vähän apuja ensi viikolla. Hyvä homma, mutta sitä ennen MyPa ehtii kohdata vielä HJK:n.

Mypalaisten ilmeet kielivät jo KuPS-tappion jälkeen pahasta henkisestä lukosta. Minkähänlaiseen solmuun joukkue menee, jos Klubi nuijii seuraavassa matsissa taululle murskalukemat?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: