Kirjoittanut Lari Vesander | heinäkuu 4, 2011

HJK kaatoi KuPSin

KuPS-HJK 2-4

Helsingin Jalkapalloklubi jatkaa mestaruustahdissa. HJK otti Kuopiossa jo kahdeksannen peräkkäisen voittonsa. Samalla se kuitenkin sai muistutuksen siitä, ettei ainuttakaan liigaottelua voiteta automaattiohjauksella.

Kuka pysäyttäisi Klubin? Tätä mietittiin Kuopiossa sen jälkeen, kun HJK oli kaatanut KuPSin 2-4 ja ottanut jo kahdeksannen peräkkäisen voittonsa. KuPSin kunniaksi on sanottava, että se laittoi helsinkiläiset tiukemmalle kuin moni aikaisemmista vastustajista.  ”Harmi, että kävi näin. Tulimme jo takaa tasoihin, muta Klubi rokotti meidän virheistämme niin kuin mestarijoukkueen pitääkin”, KuPS-kapteeni Pyry Kärkkäinen totesi.

Kotijoukkueen virheistä ensimmäinen tapahtui 14. minuutilla, kun Balasz Balogh tarjosi löysäilyllään Berat Sadikille maalipaikan, jota hyökkääjä ei jättänyt käyttämättä. ”Eka maali näytti lähinnä koulupoikapuolustamiselta. Jos toppari on menossa ensimmäisenä palloon, ei siitä pitäisi kenenkään mennä ainakaan elävänä ohi”; valmentaja Esa Pekonen puuskahti.

Parikymmentä minuuttia myöhemmin iski sitten Akseli Pelvas, jonka tilanne helsinkiläisseurassa on kaksijakoinen. Toisaalta Pelvas voi olla tyytyväinen siihen, että tarjoilu pelaa ja maaleja tulee. 0-2-osuma oli hänelle jo kauden kuudes. Pelvas on luultavasti peliaikaan suhteutettuna liigan tehokkain hyökkääjä, mutta se on välillä laiha lohtu, sillä maalitkaan eivät takaa hänelle peliaikaa. Kuopiossa valmentaja Antti Muurinen otti hänet vaihtoon jo 56. minuutilla. (Suurin syy tähän on se, että myös Teemu Pukki ja Berat Sadik ovat olleet tehokkaita. Laskeskelen kolmikon tehot viimeistään huomenna kommentteihin.)

Pelvaksen maalin jälkeen HJK vaipui päiväunille. Joukkue luuli ilmeisesti hoitaneen jo pisteet kotiin ja suunnitteli syöttelevänsä jäljellä olevat 60 minuuttia palloa. KuPS oli toista mieltä. Markus Joenmäki kavensi kulman jälkitilanteesta ja pian tauon jälkeen Dickson Nwakaeme tasoitti pelin vastaiskusta. ”Ensimmäisen jakson loppu oli meiltä surkea. Emme pelanneet jalkapalloa”, HJK-luotsi Antti Muurinen harmitteli pelin jälkeen.

Muurisen onneksi toppari Juhani Ojala vei tunnin kohdalla jälleen vieraat johtoon, kun kotijoukkueelle tuli merkkausvirhe kulmassa. Loput peliajasta pelattiin enimmäkseen HJK:n kenttäpuoliskolla, mutta kovasta yrityksestä huolimatta KuPS ei päässyt enää tasoihin. Petri Oravainen sai pallon kerran maaliin, mutta erotuomari Jouni Hyytiä oli ehtinyt viheltää pari sekuntia aiemmin pelin poikki antaakseen vapaapotkun KuPSille. Vapaapotkusta ei tullut maalia. Sen sijaan Alexander Ring kävi viimeistelemässä loppulukemat vastaiskusta pari minuuttia ennen loppua.

KuPSille lopputulos oli katkera. Joukkue on tehnyt kahdessa viime ottelussa yhteensä kuusi maalia, mutta ei ole saanut mukaansa kuin tasapelipisteen Interiä vastaan. Syy tähän on se, että kuopiolaiset ovat laskeneet kummassakin ottelussa neljä maalia omiin. Joukkue tarvitsisi pikaisesti ykkösmaalivahdin ja vakiintuneen puolustuslinjan. Aika näyttää onko maanantaina tolppien välissä olleesta Mika Hilanderista edelliseksi.

Ja mitä taas alussa esitettyyn kysymykseen Klubin pysäyttämisestä tulee, niin seuraavaksi sitä yrittää Inter perjantaina. Jos turkulaiset eivät tehtävässä onnistu, niin HJK:n voi huoletta julistaa tämän vuoden liigamestariksi. Läpihuutojuttu kärkikamppailu ei silti stadilaisille ole. KuPS-ottelu antoi raitapaidoille tärkeän muistutuksen siitä, ettei ainuttakaan liigaottelua voiteta automaattiohjauksella.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: