Kirjoittanut Lari Vesander | heinäkuu 14, 2011

Keskuskenttä räjähti kahdesti

KuPS-Gaz Metan 1-0

KuPS otti Ilja Venäläisen maalilla taisteluvoiton romanialaisesta Gaz Metanista ja vei valmentajansa Esa Pekosen askeleen lähemmäs onnistunutta kostoretkeä.

Keskuskenttä räjähti, kun KuPSin ja Gaz Metanin välistä ottelua oli pelattu varttitunti. Huippuiskuun innostunut Dickson Nwakaeme pyöritti romanialaispuolustajat solmuun ja löysi maalin edestä Ilja Venäläisen, joka puski pallon maaliin. Yli 3 000 -päinen kotiyleisö puhkesi infernaaliseen huutomyrskyyn, joka kantautui varmasti Kuopion torille saakka.

”Kun Dickson on pelipäällä, hän pystyy pitämään palloa ja menemään päätyyn. Niitä tilanteita varten on harjoiteltu kuvioita. Tämä oli yksi niistä”, Venäläinen kertoi pelin jälkeen. ”Pallo tuli hyvin päähän ja se oli helppo puskea maaliin.”

Kauden jälkeen pitkään varjojen mailla vaellellut Venäläinen oli ottelun jälkeen helpottunut mies. Hän vitsaili toimittajien kanssa ja nautti selvästi olostaan. ”Henkilökohtaisesti on ollut aika tahmea pätkä, mutta Vaasassa meni jo hyvin ja nyt vielä paremmin”, kärkimies sanaili.

Venäläisen maalin jälkeen liikenne kääntyi kohti KuPSin maalia. Romanialaiset liikuttivat palloa yhtä nopeasti kuin edellisen päivän harjoituksissa. Ylärimalaukausta lähemmäs vieraat eivät kuitenkaan avausjaksolla päässeet.

Ottelu muistutti paljon KuPSin viime kauden pelejä. Sata lasissa taisteleva kotijoukkue puolusti uhrautuvasti ja iski välillä Venäläisen ja Dicksonin kautta terävillä vastaiskuilla. Siihen oli helppo nojautua, sillä Dickson oli huippuvireessä ja hassutteli kolmekin vastustajaa kerrallaan. Toisella jaksolla hänet jouduttiin kuitenkin vaihtamaan kramppien takia vaihtoon, mikä vaikutti välittömästi KuPSin hyökkäyspeliin.

Mitä pidemmälle toinen jakso eteni, sitä selvemmin romanialaiset hallitsivat palloa. Aivan huippupaikat olivat kuitenkin vähissä. 65. minuutilla Markus Joenmäki ohjasi päällään vaarattoman näköisen vedon oman maalin ylärimaan. Parikymmentä minuuttia myöhemmin Florian Bratu keskitti Alin Litulle huippupaikkaan, mutta tämän pusku meni maalin yli. Loppuajan KuPS lähinnä potki palloa pitkälle pois omalta alueeltaan.

Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin Keskuskenttä räjähti uudestaan, kun erotuomari Anders Hermansen vihelsi pelin päättyneeksi. KuPS oli ottanut 1-0-taisteluvoiton. ”Olen voittoon tyytyväinen, mutta täytyy muistaa, että tämä on vasta puoliaika”, KuPS-luotsi Esa Pekonen toppuutteli.

Tosiasiassa voitto kuitenkin maistui Pekoselle, ja vielä makeammalta maistuisi romanialaisten pudottaminen. ”Minulla on pientä Romania-traumaa Steua Bukarest -peleistä. Nyt olisi aika maksaa velat takaisin”, Pekonen totesi 25 vuoden takaisiin europeleihin viitaten. Hän putosi silloin Lahden Kuusysin paidassa Steualle Eurooppa-cupin puolivälierässä. Torstain perusteella oli vielä vaikea sanoa saako Pekonen kostonsa, mutta mahdollisuudet siihen ainakin ovat nyt olemassa.

Vierasjoukkueiden valmentajat ovat europelien lehdistötilaisuuksissa usein ylitsevuotavan kohteliaita kotijoukkuetta kohtaan, eikä Gaz Metanin Cristian Pustai ei ollut poikkeus. ”Tämä oli erittäin hyvä peli. Tiesin, että KuPS on hyvä joukkue”, hän totesi. ”Minua harmittaa, ettemme pystyneet tekemään paikoistamme maalia, mutta kotijoukkue oli parempi ja voitti.”

Pustai sanoi joukkueensa kärsineen tekonurmialustasta sekä keskittymisen puutteesta maalin edessä. ”Tämä oli meille kauden ensimmäinen virallinen ottelu. Sarjapelit alkavat vasta ensi viikolla KuPS-ottelun jälkeen”, hän muistutti. ”1-0 oli meille erittäin huono tulos. Nyt meidän täytyy pystyä maalin tekoon kotikentällä, mutta meidän täytyy myös olla varovaisia. KuPSin kaksi kärkimiestä ovat todella hyviä.”

KuPS toden totta tarvitsee huippukuntoisia Dicksonia ja Venäläistä päästäkseen otteluparista jatkoon. Miten KuPS sitten aikoo Romaniassa pelata? ”En osaa sanoa. Ja vaikka osaisinkin, niin en sanoisi. Tässä on vielä Jaro-matsi välissä. Pelataan se ensin”, Esa Pekonen sanoi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: