Kirjoittanut Lari Vesander | elokuu 19, 2011

Repimistä, raastamista ja räpellystä

KuPS-Haka 1-2

Valkeakosken Haka haki Keskuskentältä taisteluvoiton dramaattisessa ottelussa, joka huipentui Ilja Venäläisen epäonnistuneeseen rangaistuspotkuun.

Eipä oli KuPS-Haka-ottelun puoliajalla uskonut, millaiseksi tapahtumarikkaaksi taisteluksi peli vielä muuttuisi. Kamppailun ensimmäinen tunti oli tarkkaa kyttäilyä, jota KuPS hienokseltaan hallitsi. Sitten Pekka Sihvola tälläsi vieraat johtoon komealla volleyvedolla.

”Se napsahti hyvin kohdalleen”, jo kauden seitsemännen maalinsa viimeistellyt Sihvola totesi vaatimattomasti pelin jälkeen. Kymmenen minuuttia myöhemmin Sihvolan tuore kärkipari, HJK:sta lainattu Kastriot Kastrati pelasi seinän Juuso Salosen kanssa ja tuikkasi vieraat jo kahden maalin johtoon.

”Kastriot ehti harjoitella joukkueen kanssa vasta yhden kerran, mutta hän on luontainen maalintekijä”, Sihvola kehaisi hyökkääjäkaveriaan. Valmentaja Sami Ristilä oli 17-vuotiaan nuorukaisen otteista yhtä otettu. ”Melkoinen debyytti. Hän liittyi joukkueeseen vasta eilen.”

Hakan kahden maalin johto kesti vain minuutin verran, sillä Ilja Venäläinen tälläsi heti seuraavasta hyökkäyksestä KuPSin maalin päähän. Venäläisen kavennuksesta alkoi parinkymmenen minuutin vääntö, jossa kovia otteita ja filmaamisiakaan ei vältelty. Erotuomari Antti Munukka oli taistelun keskellä hätää kärsimässä.

Kotiyleisö hiiltyi Munukan tuomarointiin täysin, eikä asiaa auttanut edes se, että Munukka tuomitsi KuPSille tämän kauden ensimmäisen rangaistuspotkun. Yksi syy tähän saattoi olla se, että Venäläinen latasi rankkarin metrin verran maalin yli. ”Karmea rankki. Siitä sisään, peli tasoihin ja olisi ollut vielä aikaa jäljellä”, Venäläinen harmitteli pelin jälkeen.

Rankkarin jälkeen peli jatkui vielä lähes vartin verran, mutta valtaosa siitä ajasta vietettiin kentän pinnassa makoillen ja torikokouksia järjestellen. Räikeimmän tapauksen esitti Hakan vaihtomies Juha Pirinen, joka kolaroi päätyrajalla Dickson Nwakaemen kanssa. Pirinen sai tilanteessa käteensä asfaltti-ihottumaa, mutta jaksoi silti hypätä kentän puolelle kärsimään siitä. Kuopiolaiskatsojat olivat tapahtumasta ymmärrettävän raivoissaan.

Piris-episodista huolimatta Haka ansaitsi voittonsa, joka oli sille jo kolmas peräkkäinen. Tiiviisti puolustavat koskelaiset ovat nousseet kauden yllätyspaketiksi. Kun avausmaalin tehneeltä Sihvolalta kysyttiin syytä Hakan nousuun, hänellä oli vastaus valmiina. ”Ollaan saatu olla yhdessä ja harjoitella hyvin. Kauden alussa oli hirveitä otteluruuhkia. Tämä tahti sopii meille paremmin.”

Kun tiiviiseen puolustamiseen lisätään maalivireensä löytänyt Sihvola ja lainatähti Kastrati, Haka on tällä hetkellä hyvin vaikea voitettava. Sen peli ei ole erityisen tyylikästä. Valmentaja Sami Ristilä osui naulan kantaan sanoessaan: ”Täytyy olla tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Peli oli tänään repimistä ja raastamista.”

Esa Pekoselta ei herunut pelin jälkeen kehuja omilleen. ”Tämä oli joukkueelta onnetonta räpeltämistä joka osa-alueella”, Pekonen totesi pettyneenä. Häntä tuskin lohdutti se, että vasta pelikuntoon päässyt ja tauon jälkeen vaihdosta sisään tullut Dickson Nwakaeme nurisi varoitustilinsä täyteen. Keskikenttäpelaaja Patrice Ollon lähestyvä paluu sentään piristi KuPS-käskyttäjää edes hitusen. ”Ollo on nyt PK-37:n mukana. Toivottavasti hän on edustusjoukkueen käytössä mahdollisimman pian, mutta kyllä näilläkin miehillä pitäisi parempaan pystyä.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: