Kirjoittanut Lari Vesander | syyskuu 3, 2011

”En ole tuntenut oloani tervetulleeksi pitkään aikaan”

Suomen Maajoukkueen Kannattajia käsittelevään tekstiini on tullut paljon kommentteja. Yksi niistä avasi kannattajien näkökulmaa tapahtumiin niin hyvin, että päätin julkaista sen omana juttunaan. Mikäli haluatte tietää, miksi Olympiastadionilla kävi eilen niin kuin kävi, tämä kirjoitus kannattaa lukea.

Kommentti käyttäjältä TZagallo:
Kysehän ei nyt Lari ole siitä etteikö soihtuja heittelevä janari olisi täysi idiootti.

Pohjoiskaarteessa monta maaottelua seuranneena (en kylläkään tänään) voin kuitenkin sanoa ettei koskaan, toistan koskaan, ole katsomossa ollut minkäänlaista mellakointia ennen kuin järjestyksenvalvojat tai poliisi ovat tulleet sekaan sotkemaan. Mikäs matsi se oli tässä taannoin kun ihmisiä haettiin väkivalloin katsomon keskeltä pois tupakanpolton ja piilopullojen takia? Taisi olla Wales-peli. Vaikka molemmat edellä mainitut ovat kiellettyjä esineitä jalkapallo-ottelussa, voisi jotain pelisilmää sentään käyttää. Miksi poliisi ja järjestyksenvalvonta aiheuttavat lisää ongelmia, kun kerran tänäänkin kaikesta päätellen soihduttaja oli jo tiedossa ja hänet poimittiin tauolla ilmeisesti rauhallisesti. Miksi sinne katsomoon pitää tuollaisessa tilanteessa rynnäköidä ja aiheuttaa se “mellakka”?

SMJK:n maineesta huolestuminen on täysin naurettavaa. SMJK on tällä hetkellä juurikin jäsentensä näköinen, ja hyvä niin. Kovin moni Pohjoiskaarteessa on äärimmäisen kiukkuinen Palloliitolle, eikä tifokielto ole tästä kuin jäävuoren huippu, ja kaiken kaikkiaan suhteellisen pieni osa kiukustuneisuuden syistä. Suurin kiukustumisen aihe useimmilla, kuten itsellänikin, on nimenomaan järjestyksenvalvonnan surkea taso sekä poliisin toiminta maaotteluissa, joihin en ole pitkään aikaan tuntenut oloani tervetulleeksi, vaikka olen huuteluitani lukuunottamatta hyvinkin rauhallinen “huligaani”.

Toinen asia, joka kiukuttaa hemmetisti ovat Palloliiton käsittämättömät sakotuskäytännöt kotimaan sarjoissa. Koskaan en ole soihtua futismatsissa polttanut enkä bängereitä (paukkupommeja) tai muuta vastaavaa heitellyt, mutta kovasti tekisi nykyään välillä mieli. Useimmiten juuri maaotteluiden jälkeisissä tunnelmissa, kannattajien kohteluun vittuuntuneena.

Todellakin olen sitä mieltä että soihdut palamaan vaan ja sakkoja kattojärjestöltä, kiitos. Minä tuskin koskaan pusina soihdutan mutta muiden pyrot otan ilolla vastaan hoilatessani “Palloliitto haista vittu!”

Mainokset

Responses

  1. Ja selvennyksen vuoksi: En edelleenkään hyväksy soihtuja enkä poliisin kanssa painimista. Eikä kantani olisi muuttunut miksikään, vaikka olisin ollut keskiviikkona paikan päällä.

    Tämän blogin tarkoitus kuitenkin on, kuten olen aiemminkin kirjoittanut, ymmärtää jalkapallomaailmaa. Siinä tarkoituksessa tämä teksti puoltaa paikkansa paremmin kuin hyvin. Sen mielipiteet ovat TZagallon, mutta uskon, että monet SMJK:sta jakavat ne hänen kanssaan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: