Kirjoittanut Lari Vesander | lokakuu 13, 2011

KuPS jäi Hongan mitalijunan alle

KuPS-Honka 1-4

Vahvaa loppukautta pelaava Honka kasvatti tappiottomien peliensä putken jo kymmeneen, kun KuPS jäi sen jalkoihin Keskuskentällä. Samalla espoolaiset nousivat vain pisteen päähän kolmannesta sijasta. Espoolaisten mitalijuna näyttää olevan vihdoin raiteillaan.

Keskuskentällä tuli sellainen olo, että tämä on nähty ennenkin. Se, että FC Honka pelaa heikon alkukauden. Se, että joukkue intoutuu mestaruusmahdollisuudet menettyään hyvään vireeseen. Se, että tuo vire yltyy loppukautta kohti lähes pysäyttämättömäksi. (Ja se, ettei KuPS vieläkään pystynyt voittamaan Honkaa Veikkausliigassa.)

Honka venytti Kuopiossa tappiottomien peliensä putken jo kymmeneen. Joukkueen edellisestä tappiosta on kulunut kaksi kuukautta ja sen 15 viimeisimmän pelin saldo on erittäin vahva (8 voittoa, 6 tasapeliä, 1 tappio, maaliero 36-17). Espoossa toivotaan varmasti, että sarjakausi alkaisi vasta heinäkuun puolivälissä.

KuPS pysyi Hongan perässä melkein yhden jakson ajan. Avausjakson lopulla Tomi Petrescu tarjoili Demba Savagelle paikan, eikä gambialainen tehopakkaus erehtynyt.

Tauon jälkeen Honka sai navakasti (ja kylmästi) puhaltaneen myötätuulen taakseen ja jatkoi siitä, mihin avausjaksolla jäi. Viiden minuutin pelin jälkeen joukkue syötteli komeasti KuPSin puolustuksen hajalle. Henri Aalto päätti syöttörallin varmalla viimeistelyllä. Kaksi minuuttia myöhemmin Demba Savage pääsi tekemään irtopallosta illan toisen maalinsa. Peli oli 0-3 ja ottelu oli ohi.

”Meille tuli toisen jakson alussa henkilökohtaisia virheitä. Vasemman laidan puolustaminen oli huonoa”, KuPSin valmentaja Esa Pekonen sanoi. ”Niiden peli oli pelattu. Loppu oli kosmetiikka. Siitä on turha puhua.”

Puhutaan kuitenkin sen verran, että 77. minuutilla Nicholas Otaru teki Hongan neljännen maalin. Maalia edelsi erotuomari Jouni Hyytiän erinomainen hyötynäkökohdan soveltaminen (avausjaksolla Hyytiä aiheutti kuopiolaisille sydämentykytyksiä näyttäessään Alain Bonolle punaista korttia, mutta hän korjasi heti tuomionsa keltaiseksi). Kymmenen minuuttia ennen loppua Dickson Nwakaeme puolestaan tuikkasi maalinedushässäkästä 1-4-lohdutusmaalin. Osumaa edelsi Miikka Ilon kulmapotku.

Espoolaisten leirissä itseluottamus oli pelin jälkeen korkealla. ”Koko peli on auennut nyt alkukautta paremmin. Olemme parantaneet kaikilla osa-alueilla. Me ollaan hyvässä vireessä ja mätetään maaleja hyvällä tahdilla, mutta tässä vaiheessa kautta pitääkin olla kondiksessa”, kapteeni Tomi Maanoja totesi.

Hongan hyvä loppukausi (tai kauden puolikas) on alkanut näkyä vihdoin myös sarjataulukossa. Joukkue ohitti jo TPS:n ja nousi neljänneksi. Lisäksi ero kolmantena olevaan JJK:hon kaventui yhteen pisteeseen. Pelikierroksia on vielä jäljellä neljä ja nykyvireellä Hongan pitäisi pystyä nousemaan mitaleille – mikä näytti heinäkuussa vielä liki mahdottomalta saavutukselta.

KuPSilla on saman verran matkaa kauden minimitavoitteeksi asetettuun kuudenteen sijaan. Joukkueella on tavoitteeseen edelleen kaikki mahdollisuudet, mutta torstain kaltaisella esityksellä siihen ei ole asiaa. ”Vaikka puhutaan mitä puhutaan paineettomuudesta, niin vähän pitäisi silti jännittää. Silloin joukkue on parhaimmillaan. Jo ennen peliä tuntui, että nyt on liian letkeää”, Pekonen manasi. ”Meillä on riittävän hyvät pelaajat. Minun tehtäväni on saada heistä enemmän irti. Kopissa puhuttiin jo, että nyt pitää ryhdistäytyä. Kyllä me muutakin halutaan kuin vain pelailla.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: