Kirjoittanut Lari Vesander | tammikuu 21, 2012

Tanskalainen maalikone

Kolme vuotta sitten Christian Andreasen pommitti parikymppisenä penkkimiehenä TPS:lle viisi maalia kahdeksassa pelissä – ja hän oli silloin puolikuntoinen. KuPSin testissä oleva Andreasen sanoo olevansa nyt paljon paremmassa kunnossa.

Christian Andreasen pommitti kolme vuotta sitten Tepsille kahdeksassa pelissä viisi maalia ja häipyi sitten lainan päätyttyä etelän lomalle. Häntä jäi kaipaamaan silloin kovasti ainakin valmentaja Pasi Rautiainen.

Näin Andreasenin peleistä luultavasti noin puolet. Sanon luultavasti siksi, että minulle ei jäänyt hänestä pelaajana kovinkaan selkeää mielikuvaa. Muistan Andreasenista vain sen, että hän teki maaleja. Hän oli tehokas mutta näkymätön.

Nyt Andreasen on taas täällä. KuPSiin testiin tullut tanskalainen ei pahastu ollenkaan, kun kerron muistavani hänestä vain maalit. ”Uskon sen”, hän naurahtaa. ”Olin silloin toipilas. En pystynyt harjoittelemaan kunnolla. Pelkkä pelaaminenkin sattui.”

Andreasen ei pelannut ainuttakaan ottelua kokonaan. Jos hän oli avauksessa, hänet otettiin vaihtoon reilun tunnin jälkeen. Useimmiten hän aloitti kuitenkin penkiltä ja pelasi viimeiset 20-30 minuuttia. Normaalisti hän teki tuona aikana myös maalin tai kaksi, mutta tuntui olevan muuten pelin ulkopuolella.

Andreasen myöntää, että tämä oli tietoinen valinta. Hän ei toipilaana pystynyt ravaamaan ympäri kenttää, joten hän päätti keskittyä hakeutumaan paikkoihin ja tekemään maaleja. Siinä urakassa hän oli toipilaanakin erinomainen.

Heti TPS-pestinsä jälkeen, heinäkuun puolivälissä 2009, Andreasen solmi kaksivuotisen sopimuksen Tanskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Thisted FC:n kanssa. Hän jatkoi Tanskassa siitä mihin oli Turussa jäänyt. Hän teki syyskaudella seitsemän maalia 15 pelissä – mukaan lukien ammattilaisuransa ensimmäisen hattutempun 4-4-tasurissa Koldingia vastaan.

Kaikki näytti hyvältä, mutta sitten akillesjännevamma päätti hyökkääjän lennon. Andreasen joutui lähes vuodeksi sivuun tositoimista. Pari kuukautta paluun jälkeen Andreasen meni leikkaukseen.

KuPSin kannalta iso kysymys onkin, missä kunnossa Andreasen nyt on. Vastaus on, että varmasti paremmassa kuin TPS:ssä pelatessaan. ”Minut leikattiin vuosi sitten, eikä mitään ongelmia ole sen jälkeen ollut. Nyt olen taas täydessä kunnossa”, juuttikärki sanoo.

Sanojensa vahvistukseksi Andreasen teki heti ensimmäisessä pelissään KuPSin ainoan maalin. Jos maaleja tulee vielä lisää, voi hyvinkin olla, että KuPS päättää pitää hänet riveissään kuun lopussa päättyvän testiajan jälkeenkin.

Hän itse haluaisi ainakin jäädä. ”Tämä on mukava kaupunki. Sää nyt on ollut mitä on ollut, mutta pidän stadionista ja joukkueessa on hyvä ilmapiiri. Olen viihtynyt hyvin”, hän sanoo.

Mitä KuPS sitten Andreasenissa saisi? Ilmeisen iloisen hepun ja tehokkaan hyökkääjän. Jos Andreasen teki puolikuntoisena penkkimiehenä TPS:lle viisi rysää kahdeksassa pelissä, niin mihin hän pystyisikään täydessä iskussa?

Andreasenin oma vastaus yllä olevaan kysymykseen on ”katsotaan, katsotaan”. Hän ei ole uhoajatyyppiä, mutta siitä ei pääse mihinkään, että hän on synnynnäinen maalintekijä. Ennen TPS:ään tuloaan hän oli ehtinyt maalata jo 19-vuotiaana Tanskan Superliigassa. Maalin jälkeen Andreasenin valmentaja Colin Todd sanoi nuorukaisella olevan edessään lupaava tulevaisuus, koska hän osaa tehdä maaleja.

Toukokuussa tuosta osumasta tulee kuluneeksi neljä vuotta. Samoihin aikoihin Andreasen täyttää 24 vuotta. Hän on käytännössä hukannut kolme kautta loukkaantumisten takia, mutta ei ole silti menettänyt maalintekokykyään. Ehkä viimeinen juna lupaavaan tulevaisuuteen ei ole vielä lähtenyt.

Mainokset

Responses

  1. Andreasenin TPS-ajasta kirjoitin jo aikaisemmin: https://puoliaika.wordpress.com/2012/01/10/pamputtajajuutti-ja-pasi/

    Kun kysyin juutilta, onko KuPSin valmentaja Esa Pekonen yhtä hullu kuin Pasi, hän vastasi: ”En tiedä. En tunne Esaa vielä niin hyvin.”


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: