Kirjoittanut Lari Vesander | maaliskuu 14, 2012

KuPS jatkaa Liigacupia ja testirumbaa

KuPS-Jaro 1-0

KuPS voitti tuulisessa kotiottelussaan Pietarsaaren Jaron ja varmisti jatkopaikan Liigacupissa. Samalla selvisi myös, etteivät ainakaan George Odhiambo Ogutu ja Chima Martins Echefu ole kuopiolaisten kaipaamia vahvistuksia.

Kuopion Palloseuran ottelut Liigacupissa jatkuvat alkulohkon jälkeenkin. Asia varmistui, kun KuPS otti kotikentällään 1-0-voiton Pietarsaaren Jarosta. ”Tavoitteenamme oli päästä jatkoon. Siihen ja voittoon olen tyytyväinen. Moneen muuhun asiaan en”, valmentaja Esa Pekonen totesi pelin jälkeen.

Jaro oli pelissä hallitsevampi osapuoli ja se loi enemmän paikkoja. Ainoan maalin teki kuitenkin vastaiskun pääteeksi KuPSin testilaituri Ikechuwku Kalu. Erinomaisen esityön maaliin teki Ilja Venäläinen, jonka syötön jälkeen Kalu laittoi pallo kymmenestä metristä takanurkkaan hieman epäonnistuneella laukauksellaan.

Vikkelä ja yritteliäs Kalu oli KuPSin kolmesta testipelaajasta selvästi paras. Siihen ei tosin paljoa vaadittu, sillä George Odhiambo Ogutu ja Chima Martins Echefu paljastuivat kylmässä maaliskuun illassa täysiksi turisteiksi. Pekonen ei suostunut julkisesti kommentoimaan surkeasti esiintyneen kaksikon edesottamuksia, mutta totuus paistoi rivien välistä, kun häneltä kysyttiin saako kaksikko vielä lauantaina mahdollisuuden. ”Juu. Tai sanotaan, että on ne silloin paikalla.”

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että KuPSin testiruletti jatkuu edelleen. ”Me hommataan joka tapauksessa yksi hyökkääjä ja yksi laituri. Joko näistä pelaajista tai muuten. Niiden pelaajien pitää olla myös selkeitä vahvistuksia. Meillä on lupaavia nuoria, emme me heidän eteen voi nostaa mitään tusinapelaajia”, Pekonen ruoti.

Pelaajien testaamisen toivoisi tuottavan tulosta, sillä jatkuva miesten vaihtuminen vaikeuttaa jo KuPSin uuden pelityylin sisäänajoa. Toisella jaksolla KuPSin peli oli sen verran kateissa, ettei joukkue saanut aikaiseksi yhtään kunnollista maalipaikkaa, vaikka selän takana puhalsi navakka myötäinen pohjoistuuli.

Toki KuPSilla oli keskiviikkona myös ilon aiheita. Viime kauden kapteeni Pietari Holopainen pelasi vihdoin vuoden ensimmäisen ottelunsa KuPS-paidassa. Lisäksi Paul Obiefule osoitti jälleen isännän otteita keskikentän pohjalla. ”Hän kontrolloi keskikenttää ja on vähän kuin tämä kaveri tässä vieressä (Eremenko sr.): Pitää palloa, eikä höntyile. Hän ei syötä sitä ennen kuin on joku jolle syöttää.”

Puolustuksesta Pekonen nosti esiin toppariparin Pyry Kärkkäinen ja Ali Koljonen, joista jälkimmäinen joutui tuleen Markus Joenmäen selkävaivojen takia. ”Pyry on pelannut tänä vuonna koko ajan hyvin. Koljosen Ali taas sai eilen treeneissä kuulla, että hän joutuu pelaamaan topparina, kun muita topparivaihtoehtoja ei ollut. Hän pelasi tosi miehekkäästi, kuten on aiemmin pelannut keskikentälläkin. Alilla on potentiaalia hyväksi liigapelaajaksi.”

Mitä Jaroon taas tulee, niin valmentaja Aleksei Eremenko senior ei ollut tyytyväinen omiensa otteisiin. ”KuPS on aina hankala vastustaja. Se on aggressiivinen joukkue, jolta ei saa mitään ilmaiseksi. Silti osalla pelaajistamme ei ollut tänään asenne kunnossa. Siihen olen enemmän pettynyt kuin lopputulokseen. KuPSin kaltaista joukkuetta vastaan ei voi pelata puolivaloilla.”

Eremenkolle aiheutti harmaita hiuksia myös Matthias Warghin loukkaantuminen. Wargh lyhistyi kentän pintaan toisella jaksolla ja alkoi takoa pettyneenä Keskuskentän tekonurmea. Oikeaa jalkaansa varonut Wargh kannettiin ensin pois kentältä ja sitten pukuhuoneeseen. Eremenkolla ei ollut ottelun jälkeen tietoa vamman vakavuudesta.

KuPSin Liigacup-urakka jatkuu jo lauantaina, kun joukkue saa vieraakseen Vaasan Palloseuran. Voitto siitä ottelusta toisi KuPSille voiton myös Liigacupin alkulohkosta. Tuohon peliin KuPS saa todennäköisesti vahvuuteensa toppari Etchu Taben. ”Tabe on toipilaista lähimpänä paluuta. Häntä harkittiin jo tälle päivällä, mutta päätettiin ottaa vielä pari pallotreeniä alle.”

Joukkueen penkki saanee puolestaan vahvistusta parista maajoukkuereissulla olevasta nuorukaisesta. ”Siitä on vaikea sanoa tarkemmin. He tulevat vasta lauantaina. Soittelemme torstaina ja kyselemme kuka on pelannut ja mikä on tilanne. Avauksessa ei ole varmasti heistä kukaan.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: