Kirjoittanut Lari Vesander | maaliskuu 17, 2012

Lohkovoitto jäi kiusallisen lähelle

KuPS-VPS 1-1

KuPSilla oli käsissään (lohko)voiton avaimet Liigacup-pelissään Vaasan Palloseuraa vastaan. Lopulta kuitenkin hölmö harhasyöttö vei kuopiolaisilta voiton ja lohkon piikkipaikan.

KuPS jäi yhden harhasyötön päähän Liigacupin alkulohkonsa voitosta. Kaikki näytti KuPSin kannalta hyvältä vielä reilu vartti ennen loppua. Kotijoukkue oli kruunannut 68. minuutilla hyvän painostusjaksonsa johtomaalilla ja kontrolloi nyt peliä. Sitten laitapakki Pietari Holopaiselle tuli oikosulku.

Holopaisen harhasyötön tuloksena VPS-hyökkääjä Steven Morrisey pääsi yrittämään kahdesti maalintekoa. Ensimmäisen yrityksen Mika Hilander torjui, mutta Morrissey puski paluupallon verkkoon.

”Tasoitusmaali oli käsittämätön lahja ja kömmähdys. On taktista köyhyyttä, että vastutajalle edes antaa  mahdollisuuksia tasoitukseen. Meillä ei ollut toisella jaksolla mitään hätää”, KuPS-valmentaja Esa Pekonen manasi pelin jälkeen.

”Kun johdetaan 1-0 ja peliä on vartti jäljellä, niin puolustajilla pitäisi tietokone raksuttaa siihen malliin, että mitään riskejä ei oteta. Pelataan varmasti pallo sellaisille alueille, joista ei ainakaan voi tulla vastaiskuja”, entinen maajoukkuetoppari ruoti.

Morrisseyn tasoituksen jälkeen KuPS nosti toppari Etchu Taben kärkeen. Tabella olikin ottelun lopussa mahdollisuus voittomaalin tekemiseen, mutta yritys päätyi varmasti pelanneen Vepsu-veskari Bouna Coundoulin hanskoihin.

Tasatulos tarkoitti sitä, että molemmat joukkueet pääsivät alkulohkosta jatkoon. Tämä tyydytti varsinkin VPS-luotsi Olli Huttusta. ”Talven tavoitteemme oli päästä jatkoon Liigacupissa. Se täyttyi tänään. Pelit kovenevat koko ajan. Se on hyvää valmistautumista kautta varten.”

”Ensimmäinen puoliaika miellyttää myös. Se oli meiltä erinomaista pelaamista. Toinen puoliaika osoitti, että töitä on vielä tehtävänä. Onneksi saimme puristettua tasoituksen. Pelissä oli paljon hyvää, mutta korjaustyöt jatkuvat edelleen”, Huttunen sanoi.

”Eka puoliajan Vaasa oli parempi. Se oli tosin osittain oma vikamme. Jos olisimme vain osanneet syöttää oikeaan aikaan, olisimme päässeet tekopaikkoihin. Viimeiset syötöt olivat surkeita”, Pekonen sanoi.

”Sittenhän se on meidän molempien joukkueiden ongelma. Kaikkien suomalaisten joukkueiden ongelma”, Huttunen tokaisi väliin.

Pekonen oli kuitenkin oikeassa. Avausjaksolla KuPSin peli toimi hyvin siihen saakka, kun joukkue sai pallon vastustajan puolustusalueelle. Sitten joukkue meni lukkoon. Pekonen syytti tilanteesta ainakin osittain yksinäistä kärkeään Ilja Venäläistä. ”Ilja oli erittäin huono ensimmäisen jakson ajan. Hän ei ehtinyt palloihin, hän ei reagoinut palloihin ja ne pallot jotka hän sai, hän menetti.”

Toiselle jaksolle KuPS vaihtoi kentälle Aleksi Paanasen ja laittoi suuremman vaihteen silmään. Sen seurauksena kotijoukkue sai pelin haltuunsa. Hallinta huipentui Venäläisen Paul Obiefulen syötöstä viimeistelemään avausmaaliin.

Kummallakin joukkueella oli ottelussa testipelaajia. KuPSin George Odhiambo Ogutu tuli jälleen tauolla vaihtoon, eikä hänestä todennäköisesti kuulla sen enempää. Jaro-ottelussa maalin tehnyt Ikechukwu Kalu pelasi 82 minuuttia, mutta ei vakuuttanut. Kaksikon kohtalo ratkeaa maanantaina.

VPS testasi puolestaan enimmäkseen Englannin alasarjoissa pelannutta ghanalaistopparia Will Antwia. ”Hän toi kokoa ja fyysisyyttä alakertaan. Sitä joukkueemme kaipaa. Hän pelasi tänään ihan ok. Pari kommunikaatiovirhettä siellä tuli”, Huttunen sanoi.

Rivien välistä pystyi tulkitsemaan, että hän haluaisi pitää ghanalaisen joukkueessa. ”Meidän täytyy keskustella seurajohdon kanssa, miten budjetti antaa myöten. Meillä on budjetti täynnä, mutta keskupuolustuksen tilanne on hankala.” Huttusen mukaan Antwin kohtalo ratkeaa alkuviikosta.

Siinä missä Huttunen tuskailee keskuspuolustuksensa kanssa, Pekosella saattaa olla käsissään positiivinen ongelma. Jenkkitoppari Etcu Tabe pelasi parin kuukauden toipilasjakson jälkeen ensimmäisen ottelunsa KuPS-paidassa ja oli heti hyvä. Kun Markus Joenmäki tervehtyy, kuopiolaisilla on keskuspuolustukseen tyrkyllä hänen ja Taben lisäksi kapteeninnauhaa jälleen kantanut Pyry Kärkkäinen.

Huttunen ojensi Pekoselle auttavan käden probleeman ratkaisemiseksi: ”Me voitaisiin lainata yksi heistä Vaasaan.” Vaasalaisten pettymykseksi Pekonen on suunnitellut hieman toisenlaista ratkaisua. ”Voi hyvinkin olla, että Pyry siirtyy Paulin rinnalle keskikentälle”, hän sanoi.

Joukkueiden pelit jatkuvat jo ensi viikolla. Kumpaankaan joukkueeseen ei ole tähän tietoon tulossa uusia testipelaajia siihen mennessä. KuPS saa sen sijaan paremmin takaisin nuorten maajoukkuemiehiään. Huttunenkin odottelee täydennystä. ”Riku Heini on sivussa 4-5 viikkoa, häntä ei nähdä. Ville Luokkala oli tänään vatsataudissa kotona ja Tero Koskela työmatkalla. Heidät saadaan todennäköisesti ensi viikolla mukaan.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: