Kirjoittanut Lari Vesander | Touko 9, 2012

Pekonen: Cup-uudistus on perseestä!

Kuopion Palloseuran valmentaja Esa Pekonen ei säästellyt sanojaan haukkuessaan Suomen Cupin uudistuksen.

”Annan nyt lausunnon: Se on perseestä! Laita sinne ylös, että se on perseestä”, KuPSin valmentaja Esa Pekonen vastaa, kun häneltä kysytään mielipidettä Suomen cupin uudistuksesta. ”Miten voidaan ykskaks päättää, että välierät pelataankin Vantaalla?”

Näin kuitenkin on tehty. Voisi luulla, että Suomen cupin arvoa ei voisi enää madaltaa, mutta koskaan ei pitäisi aliarvioida Palloliiton kykyä sabotoida hienoa ja perinteistä kilpailua. Neljän joukkoon tiensä raivannut KuPS joutuu seuraavaksi suuntaamaan Vantaalle, koska niin nyt vain on päätetty. (Lisää päätöksen erikoisista taustoista voi lukea täältä: http://gigafoni.com/suomen-cupin-valierauudistus-tuhoon-tuomittu/)

”Jos kerran on pakko pelata jossain, niin pelattaisiin vaikka Jyväskylässä tai jossain muualla. Minkä ihmeen takia kaikki pitää työntää Helsingin seudulle? Tässä ei ole mitään tolkkua!”, Pekonen vaahtosi. ”On käsittämätöntä, että kesken kilpailun voidaan päättää, että nämä ottelut pelataankin täällä.”

KuPS-valmentaja ei nähnyt Palloliiton toiminnassa mitään järkeä tai linjaa, ja vaikeaa se oli muillekin. Palloliiton ilmoitukseen siitä, että liigaseurat olisivat antaneet siirrolle hyväksyntänsä, Pekonen haistatti pitkät. ”Meiltä ei ainakaan kysytty etukäteen yhtään mitään. Ilmoitettiin vain. Me sanoimme jo silloin, että tämä on perseestä.”

Välierien vieminen liki pääkaupunkiseudun joukkueiden kotikentälle, käytännössä tyhjien katsomoiden eteen ei ollut KuPSin ainut huoli. Samaan aikaan välierien kanssa pelataan Baltic-cupia, joka vie KuPSilta pahimmassa tapauksessa kolme pelaajaa.  ”Se on senkin takia käsittämätöntä. Viron maajoukkuepelaajilla on pelejä samaan aikaan.

Jonkun pitäisi suojella Palloliittoa itseltään. Cup-fiaskosta puuttuu enää se, että pääkaupunkiseudun joukkueiden suosiminen kruunataan ”arpomalla” ne eri välieräpareihin. Keskuskentällä oli vakaa usko siihen, että SPL onnistuu tässä yhtä varmasti kuin cupin arvon romahduttamisessa muutenkin.

Mainokset

Responses

  1. Kerrankin Pekonen itkee täysin asiasta. Hyvä että joku älähti ääneenkin tästä perseilystä ja kiitos Puoliajalle siitä että toit tämän julkisuuteen.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: