Kirjoittanut Lari Vesander | Touko 21, 2012

KuPS käänsi kurssinsa

KuPS-Haka 3-0

KuPS kaatoi vakuuttavasti Valkeakosken Hakan. Liigakauden ensimmäisen voiton myötä joukkue jätti jumbopaikan taakseen ja on nyt valmis jatkamaan nousuaan sarjataulukossa.

Haka-ottelun alussa oli vaikea uskoa, että kentällä pelasi tappioputkessa rämpivä liigajumbo. KuPS oli hävinnyt viisi liigaottelua putkeen ja oli kahdeksen pelin jälkeen sarjassa edelleen ilman voittoa. Mutta tästä kaikesta huolimatta se aloitti ottelun kuin suvereeni sarjajohtaja.

Miikka Ilo ja Ats Purje tekivät vasemmalla laidalla mitä halusivat. Kymmenen minuutin kohdalla Ilo löysi nappikeskityksellään maalin edestä Jerry Voutilaisen, joka puski kotijoukkueen johtoon. Kolme minuuttia myöhemmin hän tuplasi KuPSin johdon tälläämällä pallon tarkasti takanurkkaan.

Tämä oli uudenlainen KuPS. Itseluottamusta pursuava ryhmä, joka pyöritti vastustajansa pyörryksiin. KuPS ei ollut ainoastaan rohkea, se oli suorastaan röyhkeä. Pelaajat näyttivät pari kantapääkikkaa, ja jopa valmentaja Esa Pekonen äityi temppuilemaan. Pekonen nappasi pallon rajaheittoa antamaan tulleen Marco Matronen ulottuvilta ja heitti sen selkänsä takaa menemään. Katoamistemppunsa päälle Pekonen taputti Matronea vielä takapuolelle.

Tästä kaikesta huolimatta KuPS alkoi tulla kahden maalin johdosta kylläiseksi. Se päästi Hakan pelin mukaanm ja maalivahti Mika Hilander joutui venymään ennen puoliaikaa paraatipelastukseen pitääkseen lukemat 2-0:ssa.

Viimeisen naulan Hakan arkkuun savolaiset iskivät tunnin pelin jälkeen. Antti Hynynen syötti Ats Purjen läpiajoon, eikä virolainen erehty. Purjen ensimmäinen liigamaali KuPSissa syntyi pienellä nostolla maalivahti Mihaily Szerovayn ohi. Ottelun jälkeen Purje sanoi odottaneensa osumaa todella pitkään, mutta oikeastaan liigamaalin syntyminen oli vain ajan kysymys. Purje on pelannut koko alkukauden erinomaisesti. Viimeksi olen nähnyt hänet yhtä hyvässä iskussa neljä vuotta sitten Interissä, kun hän nakutti alkukaudesta tehoja lähes maali per peli tahtia.

Purjen maalin jälkeen suurin huomio kiinnittyi toiseen virolaiseen Sander Puriin, joka esiintyi Keskuskentällä ensimmäistä kertaa cupin ottelussa tapahtuneen ulosajonsa jälkeen. Puri oli vikkelä ja energinen. Hän ravasi, haastoi ja voitti ilmataisteluissa 10 senttiä itseään pidempiä vastustajia. Valitettavasti hän harrasti myös toisenlaista pomppimista. Puri sai hankittua kotijoukkueelle nopeasti pari vaparia, mutta kolmas kalastelu päättyi rangaistusalueen rajalla nolosti filmaamisesta nousseeseen varoitukseen.

Kaiken kaikkiaan Purin otteista paistoi jälleen ylilatautuminen. Laiturin ominaisuudet ovat selvästikin kunnossa, mutta hänen täytyy rentoutua, jotta joukkue saa hänestä parhaat tehot irti. Silti maanantaina ei voinut olla huomaamatta, miten hyvältä KuPSin joukkue vaikuttaa, kun kaikki ovat terveenä. Vaihdosta kentälle tulivat Purin lisäksi Ilja Venäläinen ja Chris James. Näin leveästä vaihtopenkistä on vielä varmasti iloa kauden aikana.

Valmentaja Pekonen oli pelin jälkeen syystäkin tyytyväinen. ”Olen tuntenut jo pitkään, että nyt mennään oikeaan suuntaan. Se on näkynyt harjoituskentälläkin”, hän totesi ja lisäsi pelin näyttäneen hyvältä jo jonkin aikaa. ”IFK-ottelu oli vielä parempi kuin tämä. Interiä vastaan olimme myös hyviä, vaikka pisteitä ei tullut.”

”Tämä pelitapa sopii meille. Peli on nyt selkeää, yksinkertaista ja tänään energistäkin. OIkeastaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella meillä oli vauhtia hyökkäyksissämme. Ilo ja Voutilainen olivat hyviä laidoilla. Lisäksi Purje ja Hynynen tekivät kärjessä töitä, mitä on kaivattu pitkään”, Pekonen jatkoi.

Jos Pekonen oli iloinen, niin Hakan Sami Ristilä oli pettynyt. Joukkueen pelisuunnitelma oli mennyt pilalle jo ensimmäisen vartin aikana. ”Tänään ei tosiaankaan ollut meidän päivämme. Peli oli aika nopeasti taputeltu kahden maalin myötä”, Haka-luotsi sanoi. ”Joukkue oli siipirikkoinen ja se näkyi. Kaipasimme Saku Pesosta isähahmoksi maaliin.”

Hakan epäonneksi liigassa pelataan tällä viikolla vielä kaksi kierrosta. Joukkueelle on tuskin luvassa lisää pisteitä keskiviikkona Interin vieraana. Sen sijaan KuPSilta voi odottaa ainakin yhtä voittoa jäljellä olevissa Honka- ja VPS-otteluissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: