Kirjoittanut Lari Vesander | Tou 27, 2012

Morrisseyn hattutemppu upotti KuPSin

KuPS-VPS 0-3

Steven Morrissey teki kaikki kolme maalia, kun VPS haki Keskuskentältä ansaitun vierasvoiton. KuPSille pelin tärkein anti oli ottelun jälkeen alkanut kahden viikon pelitauko.

”Kun KuPS poistuu toukokuun 27. päivän iltana VPS-pelin jälkeen pukukoppiin, se on pelannut kolmanneksen kauden liigapeleistään. Siinä vaiheessa nähdään mistä asemista KuPS lähtee mitalikamppailuun.”

Näin kirjoitin juuri ennen liigakauden alkua. Nyt tuo hetki on koittanut, ja on helppo todeta, että KuPS ei lähde mitalikamppailuun minkäänlaisista asemista. Kun kuopiolaiset ovat pelanneet ensimmäisen kolmanneksen liigakaudestaan, joukkueella on plakkarissa vasta kuusi pistettä.

Jos joukkue pelaa loppukauden samalla pistetahdilla, sillä on kauden päätteeksi vähemmän pisteitä kuin nyt kolmantena olevalla IFK Mariehamnilla tai neljäntenä olevalla MyPalla. On selvää, että mitalipuheet voidaan nyt lopettaa.

KuPSin alkukausi on ollut sekava. Se on sisältänyt epäonnistuneen pelitapamuutoksen, selviämisen cupin välieriin, yhden ainokaisen liigavoiton ja peräti seitsemän tappiota. Niistä tuoreimman aiheutti Vaasan Palloseura, joka vei sunnuntaina pisteet Keskuskentältä maalein 3-0.

Peli alkoi luisua kotijoukkueen otteesta jo 12. minuutilla, kun Steven Morrissey ohjasi vapaapotkun jälkitilanteesta illan ensimmäisen maalinsa. KuPSilla meni oikeastaan koko loppujakso avausmaalista toipumiseen.

Tauolla KuPS sai kasattua itseään sen verran, että joukkue sai luotua pientä paniikkia vieraiden maalille. VPS-vahti Bouna Coundoul venyi kerran paraatipelastukseen, kun Ilja Venäläinen pääsi yrittämään tasoitusta luukulta. KuPS haki tasoitusta kuitenkin liian raivokkaasti ja unohti vastustajan nopeat kärkimiehet. Kotijoukkueen kiri katkesi lopulta puolustusvirheeseen, jonka seurauksena Morrissey pääsi kipittämään yksin läpi. Jamaikalainen pyyhälsi ohi vastaantulleesta Mika Hilanderista ja laittoi pallon tyhjään maaliin. Toista jaksoa oli pelattu vasta vartti, mutta ottelu oli käytännössä ohi.

Vikkelä Morrissey oli koko ottelun ajan vaarallinen. Ei ihme, että oivallisen syötön 0-2-maaliin antanut Jarno Parikka kehui pelin jälkeen vuolaasti kärkipariaan. ”Olen tykännyt alusta asti pelata Stevenin kanssa. Jokainen näki tänään mihin hän pystyy”, Parikka suitsutti kollegaansa, joka viimeisteli kolmannen maalinsa lisäajalla vastaiskusta.

VPS-valmentaja Olli Huttunen antoi jamaikalaisen onnistumista kiitosta myös Parikalle. ”Täytyy nostaa Jarnolle hattua. Hän teki hyvin töitä, haki palloja ja ruokki Steveniä, jotta hänestä saatiin kaikki hyöty irti. Odotin heiltä tehoja jo talvella ja nyt niitä on alkanut tulla.”

Vaasalaiset saivat vierasvoiton myötä hyvän päätöksen kevätkaudelleen. Edellisessä ottelussa joukkue oli yllättänyt HJK:n, joten ei ihme, että Huttunen näki palasten loksahtelevan nyt kohdilleen.

KuPSin valmentajan Esa Pekosen palapeli on sen sijaan taas aivan levällään. Kuopiolaiset eivät ole koskaan olleet parhaimmillaan usean pelin viikoilla, mutta silti on ihmeellistä, kuinka joukkue onnistui hukkaamaan Haka-voitossa hetkeksi löytyneen pelinsä. ”Ei se siitä ole kiinni, ettei yritettäisi. Jokin lukko siellä vain on. Kyllähän tämä tilanne on huono”, kapteeni Pyry Kärkkäinen sanoi pelin jälkeen.

”Onneksi on kahden viikon pelitauko. Sinä aikana pitää tapahtua jotain. Jokaisella on taas peilin katsomisen paikka”, valmentaja Pekonen sanoi. ”Meillä on tarpeeksi hyvät pelaajat pärjäämään tässä sarjassa.”

Jotain pitää tosiaan tapahtua. KuPS tarvitsee perustavanlaatuisen ryhtiliikkeen sekä asenteellisesti että pelillisesti. Se ettei joukkue ole päässyt harjoittelemaan kunnolla viimeisimmän pelitapamuutoksen jälkeen selittää ailahtelua joltain osin. ”Tosiasia on, että me ei olla 1,5 kuukauden aikana treenattu. Kun on tultu reissuista, on vain palauteltu. Se näkyy kentällä”, Pekonen totesi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: