Kirjoittanut Lari Vesander | kesäkuu 11, 2012

Kaikkien aikojen lomalta paluu

KuPS selätti pelitauon aikana henkisen ja fyysisen väsymyksen. Hyvin käytetty loma poiki lopulta murskavoiton JJK:sta.

1-5. KuPS takoi Jyväskylässä taululle lukemat, joita harva osasi odottaa. Mutta vaikka murskavoitto oli yllätys, niin KuPSin piristyminen ei tullut yllätyksenä. KuPS on viime vuosina pelannut aina pelitauon jälkeen paremmin kuin ennen sitä.

Ja tänä keväänä KuPS kaipasi taukoa kipeämmin kuin ehkä koskaan. Joukkue oli tukossa henkisesti ja fyysisesti. Pelitapamuutos oli mennyt puihin. Valmentaja Esa Pekonen purki turhautumistaan kuittailemalla pelaajille kovaäänisesti kesken otteluiden.

Jos KuPSin pelitahti olisi ollut harvempi, joukkue olisi tuskin mennyt pelillisesti, fyysisesti ja henkisesti niin pahaan solmuun kuin se nyt meni. Sillä olisi ollut aikaa palautua ja harjoitella keskeneräistä pelaamistaan paremmin.

Ei ole varmastikaan sattumaa, että Esa Pekosen joukkueen tulokset heikkenivät huomattavasti heti, kun Veikkausliigan pelitahti koveni. Pekosen peluuttama jalkapallo on henkisesti ja fyysisesti kuormittavaa, ja kun fyysistä kuormitusta yritettiin keventää, lopputuloksena oli henkisen taakan tulviminen yli.

Näin jälkikäteen on silti helppo todeta, että Veikkausliigan pelitahti oli alkukaudella epäinhimillinen. KuPS pelasi huhtikuun 12. päivän ja toukokuun 27. päivän välillä 14 ottelua. 14 pelin tahkoaminen 1,5 kuukaudessa vaati härkäviikon toisensa perään.

KuPS pelasi käytännössä koko alkukauden ajan kolmen päivän välein. Heti kun joukkue sai peliensä väliin neljän päivän tauon (16.-21.5.) joukkue otti 3-0-voiton Hakasta. Se mitä tänään tapahtui Jyväskylässä, oli vain sama efekti suuremmassa mittakaavassa.

Pekosen KuPS on joukkue, joka tarvitsee taukoja. Se tarvitsee niitä fyysisesti ja se tarvitsee niitä henkisesti. Esa Pekosen johtamistapaa voi ja on toisinaan syytäkin arvostella, mutta ainakin hän on ihminen, jonka kanssa voi puhua asiat läpi. Siihen vaaditaan kuitenkin rauhallinen hetki. Sellaisia on hektisessä pelitahdissa tarjolla harvoin.

JJK-voiton perusteella KuPSissa onnistuttiin tosiaan puhumaan pelitauon aikana pöytä puhtaaksi. Samalla pelaajat saivat fyysistä lepoa, jonka avulla he jaksavat painaa taas ainakin tämän kuukauden.

Silti pelaajat toivovat varmasti, että seuraavan peliruuhkan sattuessa joukkue piiputtaa vain fyysisesti. Heinäkuu näyttää onko joukkue oppinut sopeutumaan peliruuhkaan aiempaa paremmin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: