Kirjoittanut Lari Vesander | elokuu 5, 2012

Puoliaika päättyy kauden jälkeen

Päätös ei ole helppo, mutta uskon sen olevan oikea. Kun kausi on ohi, puhallan Puoliajan päättyneeksi.

Tämä blogi on lujaa tekoa. Se on kestänyt kolme muuttoa, rakastumisen, työllistymisen, naimisiinmenon ja kirjoittajan vanhenemisen 26-vuotiaasta 30-vuotiaaksi. Yhteistä matkaa lukijoiden kanssa on kestänyt kohta neljä kautta. Nyt tuo matka on kuitenkin tullut loppusuoralleen.

Ne olosuhteet, joissa loin Puoliajan ja suuntaviivat sen pyörittämiselle, ovat muuttuneet lähes täydellisesti. Kun aloitin blogin pitämisen, olin työtön ja asuin yksin. Minulla oli paljon vapaa-aikaa ja rutosti sanottavaa jalkapallosta.

Nyt olen kokopäivätöissä käyvä perheenisä. Perheeseen tullut lapsi on johtanut siihen, että vapaa-aika vaikuttaa juuri nyt katoavalta luonnonvaralta. Olen onnellinen tästä muutoksesta, mutta samalla se tarkoittaa, ettei aikani ja energiani riitä aina ylläpitämään Puoliaikaa sellaisella tahdilla ja laadukkuudella kuin haluaisin.

Siksi olen olen päätynyt pitkän pohdinnan jälkeen seuraavaan ratkaisuun: Kun kausi on päättynyt ja sen jälkimainingit ovat laantuneet, minä vihellän Puoliajan päättyneeksi. Teen sen kaihoisin mielin, mutta samalla tyytyväisenä siihen, mitä olen saanut täällä 3,5 vuodessa aikaiseksi.

Minulla on ollut bloggaajana sama tavoite kuin jalkapallon seuraajanakin: olen pyrkinyt ymmärtämään jalkapalloa paremmin pelinä ja ilmiönä. Sen minkä lukijat ovat nähneet täällä on joukko yrityksiäni hahmottaa jonkinlainen järjestys kaoottiselta tuntuvaan jalkapallomaailmaan. Tuota selvitystyötä on jatkunut kohta 550 jutun verran.

Eikä työ ole vielä valmis. Kun aloin 1,5 kuukautta sitten miettiä tosissani blogin kohtaloa, sain lukijoilta niin paljon tukea, että vähintä mitä voin tehdä on hoitaa tämä kausi kunnialla loppuun asti. Jos päivitystahti välillä laskee, se johtuu todennäköisesti siitä, että olen vaihtamassa vaippoja. (Tai töissä, kuten tänään KuPS-Honka-matsin aikana.) Siitä huolimatta palaan blogisorvin ääreen niin pitkään kunnes toisin mainitsen.

Blogeilla on tapana loppua yhtäkkiä epämääräiseen hiljaisuuteen, kun into loppuu tai elämänvaihe vaihtuu. Se on ymmärrettävää, mutta uskon, että sekä Puoliaika että sen lukijat ansaitsevat enemmän.

Puoliaika on ollut kolmen vuoden ajan Suomen suosituin urheilublogi. Se on hieno juttu ja siitä on kiittäminen ennen kaikkea teitä, lukijoitani. Vielä suosiotakin tärkeämpää minulle on se, että Puoliaika on laadukas blogi. Sellaiseksi minä sen perustin ja sellaisena minä haluan sen lopettaa.

Haluan laittaa Puoliajan tyylikkäästi pakettiin, kun tunnistan sen vielä pohjimmiltaan samaksi blogiksi jonka perustin maaliskuussa 2009. Se merkitsee minulle oikeastaan vielä enemmän kuin mahdollisuus ”lopettaa huipulla”.

Sen takia puhun nyt lopettamisesta tauon sijaan. Käytännössä kuitenkin tauko tai oikeastaan pöydän puhdistaminen kuvaisi tulevia tapahtumia lopettamista osuvammin. Laitan Puoliajan pakettiin voidakseni luoda sen tilalle jotain paremmin nykyiseen elämäntilanteeseeni ja ajankäyttööni sopivaa.

Todennäköisesti talven aikana selviää millainen Feeniks-lintu tai västäräkki Puoliajan tuhkista nousee. En tiedä mitä keksin, mutta tiedän kokemuksesta, että keksin jotain. Kirjoittaja voi laittaa kynänsä laatikkoon, mutta ei koskaan lukita sitä laatikkoa pysyvästi.

Sanoin aiemmin, että olosuhteet ovat muuttuneet lähes täydellisesti. Lähes. Kaksi asiaa on kuitenkin pysynyt edelleen ennallaan. Ne ovat rakkauteni kirjoittamista ja jalkapalloa kohtaan. Kirjoitan luultavasti niin pitkään kuin elän, enkä varmasti ole lopettamassa jalkapallon seuraamista.

Eikä tämä kausikaan ole vielä ohi – kaukana siitä. Puoliajalla on muutaman kuukauden mittainen loppusuora edessään. Olisin enemmän kuin otettu, jos kulkisitte sen matkan vielä mukanani.

Mainokset

Responses

 1. Haluan tehdä yhden asian nyt täydellisen selväksi: kyse ei ole lukijamääristä. Kyse ei ole myöskään FF2:n muuttuneista linkityskäytännöistä. Eikä edes siitä, että blogin valokuvamuisti alkaa olla tupaten täynnä.

  Kaikki nämä ovat hidasteita, joista tiedän selviäväni. Tiedän sen erityisesti viimeisen 1,5 kuukauden aikana saamani tuen perusteella. Pyysin silloin lisää lukijoita ja sain niitä. Olen siitä hyvin kiitollinen.

  Mutta kun mietin asiaa pidemmälle, tajusin että oikeasti olisin tarvinnut lisää aikaa. Ihmiset käyttävät paljon aikaa blogin juttujen lukemiseen, joten minä haluan taata sen, että täällä on teidän aikanne arvoista lukemista.

  Ensi kauden osalta en sitä pystyisi (ainkaan tässä vaiheessa) takaamaan. En ainakaan säännöllisellä päivitystahdilla.

 2. Harmittava, mutta ymmärrettävä päätös mainitsemiesi syiden takia. Onhan tämä ollut selvästi laadukkain suomalaista futista käsittelevä ”julkaisu”.

  Tsemiä jatkoon.

 3. Ymmärrettävä päätös ja joskus pitää uusiutua. Toivoisin, että jaksaisit synnyttää uuden blogin, jossa olisi sisältöä harvemmin mutta edelleen laatua. Itselläni lukijana kun on aika kortilla (samanlaisista syistä kuin sinulla kirjoittajana), arvostan paljon blogeja, joissa viestejä tulee vaikka vain kerran viikossa mutta ne ovat sisällöltään täyttä timanttia joka kerta.

  • Kiitos Elmslie ja Pölöhö. Kieltämättä omissa unelmissakin on pyörinyt blogi, joka olisi vielä enemmän laatua kuin Puoliaika. Parempia tekstejä harvemmalla tahdilla.

   Joitakin tuohon kategoriaan kuuluvia tekstejä olen täällä julkaissut, mutta enemmän on ollut nopeasti kirjoitettuja juttuja ja ns. ensimmäisiä versioita. Nekin on usein ajaneet asiansa ja suurina määrinä kehittäneet kirjoittajaakin, mutta aina välillä haluaisi hioa tekstejä vähän enemmän.

   Joten toiveissa tuon suuntainen liike olisi, mutta eri asia on kuinka siihen riittäisi aikaa. Täytyy antaa asian hautua.

 4. Erinomaisen blogin olet tosiaan saanut aikaan. Jos kuitenkin KuPS etenee lohkovaiheeseen, päättyykö kausi lokakuussa vai seuran europelien päättyessä?

  😛

  • Eivätköhän ne europelit kuulu tähän kauteen ja sen jälkimaininkeihin. Jos KuPS menee Eurooppa-liigaan, niin sitten Puoliajassa eletään vielä hetki lisäaikaa – vaikka sitten tuolla harvemmalla tahdilla.

 5. Kiitos Lari tähän astisesta. Olet kirjoituksillasi onnistunut opettamaan jalkapallosta myös muille. Omalta osaltani kiitos myös tästä.

  Hyvää jatkoa ja uusia ideoita. Onnea myös duuniin sekä kotiin että siihen palkkaduuniin.

  • Kiitos. Elämän ja jalkapallon opiskelijoita tässä ollaan kaikki. Nyt ja aina.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: