Kirjoittanut Lari Vesander | elokuu 30, 2012

KuPS cupin finaaliin

KuPS-MyPa 1-0

Sander Purin osuma riitti tuomaan KuPSille finaalipaikan Suomen cupissa. Mikkelissä pelattu cupin välierä oli hieno tapahtuma.

Jalkapallo on melkoinen peli – ja jalkapallokausi melkoinen vuoristorata. KuPS menetti huonon alkukauden takia mitalimahdollisuutensa jo ennen kesää. Keskikesän europelit toivat hieman lohtua, mutta mikäli joukkueen tie olisi noussut tänään pystyyn Suomen cupissa sen kausi olisi ollut käytännössä ohi. Loput sarjapelit olisivat olleet pettymyksen nieleskelyä.

Yksi ottelu voi kuitenkin muuttaa kaiken – tai ainakin kokonaiskuvan kaudesta. 1-0-voiton myötä KuPS-leirissä ollaan taas intoa täynnä kuin ilmapallo. Tästä on kiittäminen Sander Purin avausjaksolla tekemää voittomaalia.

Puri on tärkeiden maalien mies. Viime kuussa hänen maalinsa toi KuPSille Keskuskentällä 1-0-voiton Bursasporista. Nyt ujon virolaisen maali kaatoi MyPan. Osuma syntyi suurin piirtein samalta takatolppatontilta kuin turkkilaisten verkkoon tehty maali, tosin tällä kertaa pallo ei tullut Purille maalinedusflipperistä vaan Antti Hynysen tarkasta keskityksestä.

Loppukesän takuumieheksi noussut Hynynen pelasi Mikkelin Urheilupuistossa mainion ottelun. Hatunnoston ansaitsee moni muukin kupsilainen. Topparit Etchu Tabe ja Markus Joenmäki pelasivat jälleen varman pelin. Keskikentällä Pyry Kärkkäinen, Paul Obiefule ja Aleksi Paananen olivat MyPan keskustan miehiä askeleen edellä.

KuPSilla oli tauon molemmin puolin hyvät paikat ottelun lopulliseen ratkaisemiseen. Huolimaton viimeistely ja MyPa-vahti Antti Kuismalan paraatitorjunnat pitivät kuitenkin jännitys korkealla lisäajan viimeisille hetkille saakka, jolloin Sasha Anttilaisen pusku viuhui hiuksenhienosti ohi takatolpasta.

Jos Anttilaisen pusku olisi mennyt maaliin, ottelu olisi saanut aivan uuden ilmeen. KuPS oli keskittynyt viimeisten parinkymmenen minuutin aikana puolustamiseen, joten pelin ote oli siirtynyt MyPalle. Joukkueen olisi saattanut olla vaikea ottaa peliä jatkoajalalla uudestaan hallintaansa. Onneksi KuPSin ei tarvinnut kuitenkaan lähteä ratkaisemaan tätä haastetta. Kuopiolaisten puolustus kesti ja joukkue suuntaa nyt toiseen peräkkäiseen Suomen cupin finaaliinsa.

”Cupit tuntuvat menevän tänäkin vuonna hyvin. Euroopassa pääsimme kolmannelle kierrokselle ja Suomen cupissa menemme nyt loppuun asti. Nyt pitää vain kasata liigassa sen verran pisteitä, että säilytään. Se on realistinen tavoite. Ei tässä hirveitä sijoitustavoitteita vai laittaa”, valmentaja Esa Pekonen totesi.

MyPan kaudesta putosi puolestaan päätavoitteiden osalta puolet pois. ”Tavoitteenamme oli voittaa cup ja sijoittua sarjassa kuuden joukkoon”, valmentaja Toni Korkeakunnas totesi pettyneenä. ”Nyt toinen tavoite jäi saavuttamatta, mutta toinen on vielä omissa käsissä. Nyt meidän täytyy mennä Eurooppaan liigan kautta.”

Mikkelissä pelattu välierä oli kaikin puolin onnistunut tapahtuma. Paikalla oli cup-peliin mukavat 1 719 katsojaa, tunnelmaa riitti ja perinteinen jalkapallokaupunki sai samalla sen tasoista peliä kuin se historiansa puolesta ansaitsee. Urheilupuiston kauniissa ympäristössä ei voinut kuin ihmetellä, miksi Palloliitto suostui siirtämään ottelun Mikkeliin vasta pakon edessä ja prosessiuhkan alla.

Toivottavasti liiton toimistolla otetaan tapauksesta opiksi. Tärkeitä cupin otteluita ei pidä sulloa pääkaupunkiseudulle, jossa ne eivät houkuttele ihmisiä vaan perinteisiin jalkapallokaupunkeihin, joissa niitä osataan arvostaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: