Kirjoittanut Lari Vesander | 31 elokuun, 2012

Luottamuksen arvoinen herrasmies

Pekka Sihvolan tie yhdeksi Veikkausliigan vaarallisimmista hyökkääjistä on tarina luottamuksen ja oikean roolituksen tärkeydestä. Samalla se on koko MyPan menestystarina pienoiskoossa.

Kauden 2011 jälkeen Valkeakosken Haka tekee päätöksen, jota se saa vielä katua. Pitkien keskusteluiden jälkeen joukkue päättää olla tarjoamatta sopimusta maalintekijälleen Pekka Sihvolalle. Yhdeksän maalia tehneen Sihvolan sijaan Hakassa luotetaan Jami Puustiseen. Haka tekee Puustisen kanssa vuoden sopimuksen optiolla seuraavasta kaudesta. Sihvola näyttää jäävän hyvästä liigakaudestaan huolimatta työttömäksi.

Puoli vuotta myöhemmin Puustisen sopimus Hakan kanssa on purettu ja koskilaisseura on pelillisesti vapaassa pudotuksessa. Jos kurssia ei saada käännettyä, perinteikäs seura päätyy ensi kaudeksi Ykköseen. Valmentajaa on vaihdettu, uusia pelaajia hankittu, mutta tilanne näyttää silti vaikealta.

Pekka Sihvolalle elämä sen sijaan hymyilee. Sihvola on tehnyt liigassa jo 11 maalia ja taistelee maalikuninkuudesta. Eikä siinä vielä kaikki. Ennen kautta suurimmaksi putoajasuosikiksi nimetty MyPa on edelleen tiiviisti mukana mitalikamppailussa.

Joku voisi kysyä, miksi Sihvola on nyt tässä tilanteessa. Se on kuitenkin väärä kysymys. Oikeita kysymyksiä on kolme: Miksi Sihvola on vasta nyt tässä tilanteessa? Miksi hänen kykyjään ei ole saatu houkuteltua aiemmin esiin? Miksi niitä ei ole oikeastaan edes nähty?

Vastauksia saadakseen täytyy mennä ajassa pari vuotta taaksepäin. Ollaan Kupittaalla toukokuussa 2010. Jari Litmanen riistää pallon Interiltä ja käynnistää vastaiskun. Maestro hidastelee taktisesti, ja laitahyökkääjänä pelaava Pekka Sihvola haistaa tilaisuuden. Hän lähtee pystyjuoksuun. Litmanen lähettää juoksulinjalle täydellisen syötön. Pari sekuntia myöhemmin pallo on Interin maalissa.

”Pekalla on suomalaisittain se poikkeuksellinen kyky, että hän haistaa maalipaikat ja osaa hakeutua niihin”, Sihvolan nykyinen valmentaja Toni Korkeakunnas sanoo. Lisäksi Sihvola osaa viimeistellä. Se nähtiin jo vuonna 2004, kun hän paukutti Klubi-04:ssä 23 ottelussa 18 maalia. Viisi vuotta myöhemmin Sihvola voittaa Ykkösessä sekä maalikuninkuuden että vuoden pelaajan palkinnon. Kaikki merkit viittaavat siihen, että hän löisi läpi liigassa.

FC Lahden valmentaja Ilkka Mäkelä tietää tämän kaiken. Sen kuulee, kun hän hehkuttaa hyökkääjiään Kupittaalla voittoisan ottelun jälkeen. ”Meillä oli kentällä kolme maalikuningasta: Mestareiden liigan maalikuningas Jari Litmanen, Veikkausliigan maalikuningas Rafael ja Ykkösen maalikuningas Pekka Sihvola”, Mäkelä sanoo.

Se mitä Kupittaalla nähtiin olisi voinut olla merkki jostain suuremmasta. Sen sijaan se oli yksittäinen välähdys. Sihvola tekee kaudella vain kaksi maalia, ja FC Lahti putoaa divariin. Hänelle kausi ei ole läpimurto. Se on pikemminkin askel taaksepäin. Kun liigaseurat pohtivat Sihvolan palkkaamista, tämä kausi painaa vaakakupissa paljon enemmän kuin Ykkösen maalikuninkuus.

Sihvola tietää nyt mikä Lahdessa meni vikaan. ”On pienestä kiinni, että saa näytön paikan ja onnistuu sen käyttämään. Lahdessa roolini oli erilainen. Siellä oli Rafael ja Jari Litmanen. He miehittivät roolit hyökkäyksen keskustassa”, hän sanoo.

Hämeenlinnassa Sihvola oli keskushyökkääjä. Lahdessa häntä käytettiin yleensä laiturina. Yksi syy tähän saattoi olla hänen kokonsa. 175-senttisenä Sihvola ei ole ilma-ase eikä minkään sortin pääpallopelote. Monen valmentajan vaisto käskee laittamaan lyhyemmät hyökkäyspään pelaajat laitaan, mutta Korkeakunnaksen mukaan laiturin rooli ei sovi Sihvolalle alkuunkaan. ”Hän ei ole räjähtävä. Hän ei pärjää laidalla tai kärjen takana. Hän on viimeisen linjan sniper, maalintekijä.”

Valmentajien ja kannattajien unelma on se, että uusi pelaaja tulee vaihtopenkiltä ja näyttää heti täyden potentiaalinsa. Todellisessa maailmassa asiat toimivat harvoin niin. Potentiaali ei ole kiinteä numero. Se vaihtelee olosuhteiden mukaan. Jos pelaaja laitetaan väärään rooliin, hänen potentiaalinsa laskee. Vaikka hän saavuttaisi täyden potentiaalinsa sillä pelipaikalla, hän ei saavuta täyttä potentiaaliaan pelaajana.

Sihvolan kohdalla hänen potentiaalinsa laiturina ei ole lähelläkään hänen potentiaaliaan keskushyökkääjänä. Ja Lahdessa Sihvola ei ollut lähellä edes potentiaaliaan laiturina. Sihvola oli tottunut tekemään kaksikymmentä maalia kaudessa kahden sijaan. ”Hyökkääjät elävät maaleista. Jos niitä ei heti tule, se vaikuttaa kaikkeen”, Korkeakunnas sanoo.

Kun pelaajalle taas annetaan sopiva rooli ja riittävästi luottoa, onnistumiset alkavat usein ruokkia toisiaan. Tämä taas voi johtaa odottamattomiin asioihin. Pelaajan potentiaali mittatilaustyönä räätälöidyssä roolissa on aivan toista luokkaa kuin väärällä pelipaikalla ja pienellä peliajalla. Parasta tässä kaikessa on se, että täydellisissä olosuhteissa potentiaali voi myös kasvaa.

Tai paremminkin pelaaja voi ylittää itsensä. Ja kun useampi pelaaja tekee näin, koko joukkue voi ylittää itsensä. MyPassa on käynyt juuri näin.

Mielenkiintoista tässä kaikessa on se, kuinka näihin yllätyksiin suhtaudutaan. Ihmiset arvioivat jatkuvasti toisiaan. He piirtävät mielessään rajoja siitä, mihin toiset ihmiset pystyvät ja mihin he eivät pysty. Lisäksi he pitävät näitä rajoja lähes muuttumattomina. Kun ulkomaailma näkee uudella potentiaalilla varustetun joukkueen, se ei usko silmiään.

MyPan kohdalla on tällä kaudella käynyt juuri näin yhä uudestaan. Toimittajat ovat antaneet tunnustusta hyvästä alkukaudesta ja yllätyksestä, mutta painottaneet aina loppuun, että lopulta joukkue palaa vielä omalle tasolleen. Näin on tehty uudestaan ja uudestaan, vaikka kaikki kentällä on kielinyt siitä, että joukkue on määrittänyt tasonsa uudelleen.

”Olemme päässeet näpäyttämään niin sanottuja asiantuntijoita moneen kertaan” Sihvola sanoo. ”On ollut aika hienoa ja helppoa lähteä otteluihin, kun paineita ei ole juuri ole ollut ja uskoa omaan tekemiseen on riittänyt.”

MyPan kopissa ei ole puhuttu missään vaiheessa yllätyksestä. Siellä on uskottu alusta asti siihen, mitä kentällä on tapahtunut. ”Kausi on mennyt juuri niin kuin pukukopissa odotettiin. Taidamme tosin olla ainoat tässä maassa, jotka siihen uskoivat”, Sihvola toteaa.

Palataan vime talveen. Työttömyyden keskellä Sihvolalle kävi niin kuin työmarkkinoilla usein käy: häntä ei pelastanut niinkään hyvä CV vaan suhteet. Toisin sanoen Sihvola oli aikoinaan antanut hyvät näytöt oikeassa paikassa. Tällä kertaa se paikka oli Vuosaari vuonna 2008. Sihvola pelasi FC Viikingeissä lainalla seitsemän Ykkösen ottelua ja teki niissä neljä maalia.

Normaalioloissa nuo maalit olisivat pelkkä tilastollinen kuriositeetti, mutta nyt tilanne oli toinen. Vuonna 2008 Viikinkejä valmensi Toni Korkeakunnas, joka valmisteli nyt MyPassa jymypaukkua. Korkeakunnas oli kasaamassa pienellä budjetilla joukkuetta, joka yllättäisi tulevalla kaudella kaikki. Työttömänä oleva Sihvola sopi Korkeakunnaksen suunnitelmiin mainiosti.

”Pekka oli minulle tuttu kaveri. Hän tuli Viikinkeihin, kun valmensin siellä ensimmäistä vuotta ja vaikka hän loukkaantui aika pian, hän jäi mieleeni. Sen jälkeen olen seurannut häntä useamman vuoden”, Korkeakunnas kertoo.

Kun Korkeakunnas kuuli rakennusurakkansa keskellä, että Sihvola oli tulossa vapaille markkinoille, hän ei epäröinyt toimia. ”Olimme hyvissä ajoissa yhteyksissä Pekkaan, mutta tiukka taloudellinen tilanne viivästytti asioiden etenemistä. Seuran budjetit elivät niin pitkään, että pystyimme tekemään sopimuksen vasta maaliskuun puolivälissä”, Korkeakunnas kertoo.

Sihvolan päätyminen MyPaan on malliesimerkki verkostoitumisen tärkeydestä. Jalkapallomaailma on pieni. Kaikki tuntevat toisensa tai viimeistään joku tuntee jonkun joka tuntee sen josta ollaan kiinnostuneita. Lainapestit ja testissä käynnit kertovat miten tämä maailma toimii. Ne ovat verkostoitumista.

Kun Jari Litmanen kävi 1990-luvun alussa näytillä Barcelonassa, hän ei saanut pelipaikkaa katalonialaisseurasta, mutta Johan Cruyff suositteli häntä Ajaxiin. Verkostoituminen on jalkapallomaailmassa niin vahva voima, että se toimii välillisestikin. Joskus vaikutusten näkyminen vie aikaa, mutta silloin lopputulos saattaa olla odotettuakin suurempi. Ne nuoret pelaajat, jotka paiskivat töitä Mixu Paatelaisen alaisuudessa Tepsissä ovat saaneet palkintonsa A-maajoukkuekutsuina, kun Paatelaisesta tuli Huuhkajien päävalmentaja.

Valmentajat pitävät siitä, että he tietävät mitä saavat. Samoin pelaajat. Sihvola mainitsee yhdeksi syyksi MyPaan tulemiseen sen, että hän tunsi Korkeakunnaksen entuudestaan. Pelaajat ja valmentajat eivät kuitenkaan ole ainoita, jotka elävät verkostoissa. Myös seuroilla on maine. ”Täällä oli tuttuja pelaajia, jotka suosittelivat MyPaa. Siksi tulin tänne”, Sihvola sanoo ja pitää tauon.

”Enkä ole kyllä joutunut katumaan sitä päätöstä kertaakaan.”

MyPa on ollut kauden sensaatio ja Sihvola joukkueen paras maalintekijä. Jossain toisissa olosuhteissa Sihvolaa voisi kuvailla joukkueensa kirkkaimmaksi tähdeksi, mutta MyPa ei ole nykyään sellainen seura, jossa olisi tähtiä. Osuvampaa on sanoa, että Sihvola on joukkueensa tärkein yksittäinen pelaaja.

Ja kun joukkue ylittää odotukset niin perusteellisesti kuin MyPa on tällä kaudella tehnyt, se on jo todella merkittävä titteli.

”Hän on ollut todella tärkeä pelaaja meille. Kun joukkueessa on Pekan kaltainen kliininen viimeistelijä, pistepussi karttuu aivan eri tahtia kuin pelkällä tasaisella pelaamisella. (Tuomas) Ahon ja (Antti) Kuismalan ohella hän on ollut tärkein pelaajamme. Kuismala on ollut maalivahtina liigan top-3:ssa. Kun kentällä molemmat ääripäät ovat kunnossa, niin silloin on hyvät edellytykset pärjätä”, Korkeakunnas sanoo.

Erityisesti Suomen cupissa Sihvola on kantanut joukkuetta. Puolivälierässä Jippoa vastaan hän teki kaksi ensimmäistä maalia, kun MyPa voitti lopulta 3-0. MyPa ei lopulta yltänyt finaaliin, mutta ilman Sihvolaa joukkueen tie cupissa olisi katkennut jo Tehtaan kentällä pelattuun neljännesvälierään. MyPa oli Hakaa vastaan 1-0-tappiolla vielä kymmenen minuuttia ennen loppua. Sitten Sihvola tasoitti pelin – ja ratkaisi lopulta jatkoajalla toisella maalillaan ottelun MyPan eduksi.

Silloin hakalaisia varmasti harmitti, että he olivat päästäneet Sihvolan menemään. Ja vielä enemmän heitä harmitti siinä vaiheessa, kun Sihvola auttoi MyPaa kaatamaan Hakan liigassa.

Jossittelu on yleensä turhaa, mutta se on myös houkuttelevaa. Jos Sihvola olisi jäänyt Hakaan, Sami Ristilällä olisi edelleen työpaikka, eikä Koskilla oltaisi paniikissa putoamispeikon edessä. Tämä ei kuitenkaan ole ole tarina Hakasta, vaan Sihvolasta ja MyPasta. Siksi seuraavia kappaleita ei kirjoitetakaan siksi, mitä ne kertovat Hakasta vaan siksi mitä ne kertovat Sihvolasta.

Päätöksessä ei ollut kyse ainakaan siitä, että Sihvola olisi ollut kallis. Huhun mukaan Haka maksoi Sihvolalle sen verran, että hänen opintotukensa eivät kärsineet. Käytännössä tämä tarkoittaisi kausipalkkaa, josta jäisi liigamaaleilla jaettuna hintaa alle tuhat euroa osumaa kohti. Se olisi hyvä tarina, jos sille saisi vahvistuksen. Sihvola ei kuitenkaan halua puhua euromääristä. ”Ei siellä rikastunut, eikä rikastu täälläkään. Ei missään Suomessa pääse jalkapallolla rikastumaan”, hän toteaa.

Eikä hän myöskään kanna kaunaa Hakalle, päinvastoin. ”Olen kiitollinen Hakalle, että he antoivat minulle mahdollisuuden. Näyttöni liigatasolle eivät olleet kovin kovat”, hän muistuttaa.

Tästä päästään siihen, millainen ihminen Sihvola on. Hän ei ole pelkästään jalkapalloilija, eikä määritä itseään sen kautta. Hän tekee kaksoistutkintoa Aalto-yliopistossa. Kun 28-vuotiaalla miehellä on kohta kädessään diplomi-insinöörin paperit ja kauppatieteen maisterin tutkinto häämöttää vuoden päässä, hän seisoo jo sen verran tukevasti omillaan, ettei hukkaa itseään tehtyään 1,5 kaudessa 20 liigamaalia.

”Kun sanotaan Pekka Sihvola, minun on vaikea keksiä mitään negatiivista sanottavaa”, Toni Korkeakunnas toteaa. ”Hän tulee kaikkien kanssa toimeen ja huomioi jokaisen. Hän on hieno mies ja älykäs ihminen. Kaikin puolin herrasmies ja joukkuepelaaja, joka tekee kentällä joukkuekavereiden elämisen helpoksi. Hän tekee hommia molempiin suuntiin.”

Jos joku odottaa Korkeakunnaksen sanovan tämän olevan vain hänen omamielipiteensä, hän odottaa turhaan. ”Kenelläkään ei ole hänestä varmasti mitään pahaa sanottavaa.”

Sihvolan tarina on mielenkiintoinen. Erityisen kiinnostavaksi sen tekee se, että se ei ole ainutlaatuinen. Sihvola on yhden miehen versio MyPan menestystarinasta. MyPa on täynnä nimettömiä pelaajia, joita on aliarvostettu sen takia, että he ovat pelanneet väärässä roolissa tai heihin ei ole luotettu.

Tavallaan MyPa on käänteisilmiö siitä, mikä nähdään suuremmilla ja rahakkaammilla viheriöillä joka syksy. Moneen seuraan on hankittu pelaaja, joka on ylittänyt itsensä arvokisoissa tai pienemmän seurajoukkueen mittatilausroolissa. Ja petytty siihen, että pelaajan potentiaali uudessa ympäristössä ei näytä olevan lähelläkään sitä, minkä kaikki ovat nähneet omin silmin tv:n välityksellä.

Kyse voi olla kunnosta – tai sitten totuus voi olla siinä, että pelaajalla ei ole sellaisia olosuhteita, joissa hän saisi itsestään kaikkea irti. Puhumattakaan siitä, että pelaaja pystyisi ylittämään itsensä. Huippuvalmentajat ovat tästä tietoisia. Esimerkiksi Arsene Wengerin mukaan ”vain 10-15 prosenttia pelaajista pystyy parhaaseensa kaikkialla, missä tahansa seurassa ja olosuhteista riippumatta Loppujen 85-90 prosentin kehitys ja suoritus riippuu olosuhteista, valmentajien työstä ja pelaajien välisistä suhteista.”

Tämän osuuden arvioiminen on vaikeaa, sillä usein epäonnistuminen kaadetaan pelaajan niskaan. ”Jos seura ostaa pelaajan ja tämä pelaa vain 60-prosenttisella tasolla, joukkue voi voittaa silti voittaa mestaruuden. Jos joukkueella on parhaat pelaajat, se voittaa. Mutta se ei tarkoita, että valmentaja olisi tehnyt hyvää työtä. Valmentajan pitää pystyä nostamaan pelaajansa mahdollisimman lähelle potentiaaliaan ja tehdä heistä niin hyviä pelaajia kuin he voivat ikinä olla. Sen pitäisi olla tässä työssä kiistaton painopiste”, Wenger linjaa.

Tällä mittarilla Toni Korkeakunnaksen onnistumisesta MyPassa ei ole epäilystäkään. Eikä Sihvola ole tästä ainut esimerkki. Onko sattumaa, että Antti Kuismala on puhjennut kukkaan juuri nyt? Hyvä valmentaja auttaa pelaajia saavuttamaan potentiaalinsa. Erinomainen valmentaja auttaa pelaajia määrittelemään potentiaalinsa uudelleen.

Tulokset on voinut lukea myös sarjataulukosta. MyPa on edelleen mukana mitalitaistossa. Pitkässä sarjassa sellaiseen asemaan ei pääse sattuman kaupalla eikä edes yksittäisillä yllätyksillä. Jos joukkue kuitenkin sijoittuu liigassa sijoille 5-6, sen kausi kuitataan luultavasti valtamediassa suonenvetona, jossa kaikki meni nappiin. Todellisuudessa MyPan menestystarina on paljon mielenkiintoisempi ja opettavaisempi.

MyPa on esimerkki siitä, kuinka pelaajia nostetaan omalle tasolleen – ja kuinka he sen jälkeen voivat olla valmiita nostamaan tasoon. MyPan peli on rakennettu siten, että pelaajat joutuvat tekemään mahdollisimman harvoin sellaisia asioita, joita he eivät välttämättä hallitse. Tämä taas johtaa kääntäen siihen, että pelaajat pääsevät tekemään mahdollisimman paljon niitä asioita, jotka he osaavat. Sitä kautta syntyy onnistumisia, jotka ruokkivat toisiaan pelaajien itseluottamuksen kasvaessa.

Voi jopa olla, että Sihvola ei ole tästä edes paras esimerkki. ”En pidä itseäni erilaisena pelaajana kuin 2-3 vuotta sitten”, hän sanoo. Pekka Sihvola ei ole kasvutarina. Hän on tarina siitä, kuinka jalkapallomaailma on oppinut näkemään hänet oikeassa valossa.

Samanlaisia tapauksia kirmaa suomalaisilla kentillä lukuisia. Monella heistä ei ole Sihvolan kaltaista päättäiväisyyttä ja he ehtivät lopettaa ennen kuin kukaan ehtii ajatella, mikä heidän potentiaalisin roolinsa on.

Sihvola on piristävä poikkeus siinä, että hänen tarinassaan on onnellinen lopetus. On olemassa jopa pieni mahdollisuus siihen, että hänen tarinansa voisi kasvaa satumaisiin mittasuhteisiin. ”Ulkomailla pelaaminen on jokaisen jalkapalloilijan haave. Se on myös oma unelmani. Siihen olisi kai vielä mahdollisuudet. Ikää alkaa kuitenkin olla, eikä sinne pidä väkisin mennä. Haluan kuulla kaikki vaihtoehdot rauhassa”, hän puntaroi.

Sihvola on metsästänyt unelmaansa aiemminkin. Kauden 2004 jälkeen hän lähti ystävänsä Panu Aution kanssa talveksi Chileen. Kaksikko kirjoitti seikkailustaan juttusarjaa Helsingin Sanomiin. Juttujen yhteydessä kerrottiin, että nuorukaisten tavoitteena on olla ensimmäiset suomalaispelaajat eteläamerikkalaisessa pääsarjassa. ”Ei se ollut mikään kaikki-tai-ei-mitään-reissu. Lähdimme sinne avoimin mielin tutustumaan paikalliseen kulttuuriin ja kieleen. Se matka tarjosi uskomattoman paljon, vaikka sopimusta ei syntynytkään. Siitäkin neuvoteltiin kyllä.”

Panu Aution unelma toteutui kaksi vuotta sitten, kun hänestä tuli ensimmäinen suomalainen futsal-ammattilainen. Se, että Autio on pelannut kaksi vuotta Espanjassa on osoitus siitä, että epätodennäköinenkin on mahdollista. Voi olla, että Sihvolakin saa mahdollisuutensa tämän kauden jälkeen.

”Kyllä sen hänelle soisi. Ja mikäli tilaisuus tulee, niin emme asetu esteeksi”, Korkeakunnas sanoo. ”Pekka on sen ikäinen, että seuran täytyisi tarvita juuri sellaista pelaajaa ja tarjota sopivaa roolia. Jos sellaista tarjousta ei tule, pidämme hänet mielellämme MyPassa.”

Jatkuu Pekka Sihvolan ura sitten missä tahansa, kenelläkään ei pitäisi olla enää mitään epäselvyyttä siitä, millaisessa roolissa hänestä saa parhaat tehot irti.


Responses

 1. Jos joku haluaa lukea vielä lisää MyPasta, niin alkukauden silmäys joukkueen rakentamisesta on edelleen ajankohtainen: https://puoliaika.wordpress.com/2012/05/05/alkukauden-ihmeen-anatomia/

 2. ”Kauden 2010 jälkeen Valkeakosken Haka tekee päätöksen, jota se saa vielä katua.”

  Sihvola pelasi kylläkin Hakassa kaudella 2011. Toki tuo päätös on siltikin tehty kauden 2010 jälkeen 🙂

  • Kiitos korjauksesta. Siinä luki alun perin viime kaudella, mutta aikamuotojen vuoksi piti muokata. Ja kun muokkaukset tekee ristiäisiä edeltävänä iltana, niin jälki on joskus sen mukaista. Siinä eivät aiemmat tarkastusluennat ja tarkistukset paljoa painaneet.

   Ikävintä tuossa lyöntivirheessä oli se, että osalle lukijoista ei sitten jääkään 17 000 merkin jutusta muuta mieleen.

 3. Erittäin hyvä kirjoitus! Näitä lisää suomalaiseen futikseen!

 4. Hienoa tekstiä, todellakin! Mahtava homma että innokkaita suomifutis-kirjoittelijoita löytyy. Pekka Sihvola kun on ehkä tällä hetkellä kuumottavin aihe ainekin itselleni kotimaisessa jalkapallossa. Varmasti aikaa vaatinut kirjoitelma, hattua pitää nostaa!

 5. Erittäin hyvää tekstiä Pekasta! Itse olen Pekan uraa seurannut jo noista artikkelissa mainituista Klubi 04 -vuosista lähtien.

 6. Hieno kirjoitus! Sihvola ja Toke ansaitsevan ehdottomasti kaiken suitsutuksen.

 7. Kiitos palautteesta kaikille. Tämä juttu on seurausta siitä, että isyysloman ansiosta minulla oli hitusen enemmän aikaa kirjoittamiseen ja jutun vaatiman pohjatyön tekemiseen.

  Samalla se on osoitus siitä, miten helppoa kunnollisen urheilujournalismin tekeminen Suomessa voi olla. Sain Korkeakunnaksen ja Sihvolan kiinni ensimmäisillä yrityksillä ja heillä oli heti aikaa vastata kysymyksiini.

  Koska lomani jatkui vielä tämän viikon, otin työn alle toisen suuren aiheen. Tarkoituksenani oli saada siitä juttupaketti aikaan vielä tämän viikon aikana, mutta tällä kertaa haastattelujen järjestäminen ei ollut yhtä helppoa.

  Siitä johtuen blogissa on ollut hiljaista. Hiljaisuus loppuu viimeistään torstaina, kun TPS tulee Keskuskentälle.

  PS. Jos joku ei ole vielä käynyt lukemassa Seinä kolmannelle -blogia, niin se kannattaa tehdä heti miten. Tarjolla on mitä mainiointa bloggaamista jalkapallon taktisista ihmeistä. Seinä kolmannelle on juuri sitä, mitä jalkapalloileva Suomi on kaivannut jo vuosikaudet.

 8. Veikkausliiga valitsi juuri Sihvolan kuukauden pelaajaksi ja Korkeakunnaksen kuukauden valmentajaksi. Oikeisiin osoitteisiin menivät.

  Myös Kuismala ja Aho valittiin kuukauden joukkueeseen.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: