Blogista ja bloggajasta

Puoliaika on blogi suomalaisesta jalkapalloilusta. Blogin pääpaino on kotimaisessa liigafutiksessa, mutta kirjoittaja pidättää kaikki vapaudet livetä toisinaan kansainvälisen jalkapallon ja maajoukkuefutiksenkin puolelle.

Blogin kirjoittaja on yksinkertainen (jalkapallo)kirjailija, urheilutoimittaja ja filosofian maisteri. Jalkapalloon hän on perehtynyt edellä mainittujen tehtävien ohessa muun muassa piirisarjatason maalivahtina ja erotuomarina.

Keski-Suomesta lähtöisin oleva bloggaaja on ajautunut Turun, Helsingin ja Lappeenrannan kautta nöyhdäksi maailman napaan. Toisin sanoen vuoden 2011 alusta alkaen blogin päämaja on Kuopion Keskuskentän kupeessa. Savolaisesta sijainnista huolimatta vastuu jutuista on edelleen kirjoittajalla. (Samoin tekijänoikeudet. Tekstit ja kuvat ovat bloginpitäjän tekemiä ja ottamia, ellei muuta mainita.  © Lari Vesander 2009-2012.)

Responses

 1. Täytyy kiittää erinomaisesta blogista, joka alkaa olla suomalaisen jalkapallojournalismin kirkkainta eliittiä.

  Joku ilkeämielinen voisi sanoa, että siihen ei paljoa vaadita, mutta mielestäni asia on juuri päinvastoin. Meillä jalkapallokulttuuria vasta luodaan, ja siinä vaiheessa työ on kaikkein raadollisinta pään seinään hakkaamista.

  Kiitos siis tähän mennessä tehdystä erinomaisesta työstä, ja tarmoa myös tulevaisuudessa!

  • Lämmin kiitos kannustuksesta!

   On totta, että suomalainen futiskulttuuri ja sitä kautta -journalismikin on vielä kasvuvaiheessa. Se ei ole kuitenkaan pelkästään huono asia. Suuremmassa jalkapallomaassa tällaisen journalistisen blogin pitäminen olisi nimittäin huomattavasti paljon hankalampaa. Esimerkiksi valmentajien ja pelaajien haastattelut voisi melkein unohtaa.

   Toki suuremmassa jalkapallomaassa tämänkin blogin lukijamäärät olisivat monikymmenkertaiset, mutta se että juttuja tehdään lukijoille ei tarkoita sitä, että jutun pitää saada mahdollisimman paljon lukijoita. Ei vaikka varsinkin netissä toimittajat erehtyvät usein niin luulemaan. Juttujen tekeminen lukijoille tarkoittaa, että lukijoiden pitää saada mahdollisimman paljon irti lukemastaan jutusta.

   • Erotuomarit myrskyn silmässä oli todella loistava juttu! Kirjoittaja osaa analysoida erotuomariutta hämmästyttävän todenmukaisesti.
    Myönnän vilpittömästi, että nyt lukemani kirjoitus oli ensimmäinen, jonka luin, mutta voin vannoa, että jatkossa käyn katsomassa uudet kirjoitukset tasaisin välein. Toivottavasti tarinat ovat jatkossakin yhtä korkealuokkaisia ja analyyttisiä. KIITOS!

    Mikko Vuorela ex-tuomari, 220 ottelua Liigaa, monen mielestä yhtä monta liikaa….. 🙂

 2. Kiitos palautteesta.

  Harrastin aikoinaan erotuomarointia kahdeksan vuoden ajan ja vislasin muun muassa kuusi kautta futsal-valiona – monen mielestä siinä oli ehkä kuusi kautta liikaa, mutta niistä vuosista minulle jäi joka tapauksessa jonkinlainen käsitys siitä, millaista erotuomarin homma oikein on.

  Siitä (ja parantuneesta sääntötuntemuksesta) on ollut minulle myöhemmin paljon iloa sekä urheilutoimittajana että jalkapallokatsojana. Ja jos siitä on näiden juttujen kautta iloa myös lukijoille, olen asiasta enemmän kuin tyytyväinen.

 3. Eilinen Haka-HJK -ottelun 2-1 maaliin johtanut tilanne suorastaan huutaa viiltävää analyysiä. Omasta mielestäni vastaa tietyiltä osin Honka-KuPS -cupfinaalin ensimmäistä punaista (tosin tämä vieläkin selvempi virhe). Kuten Vuorela tämän tapahtuman osalta totesi, nykyinen sääntö ei vaadi pelin viheltämistä poikki vaikka kentällä olisi toinen pallo. Mutta tämähän ei tarkoita sitä, että kahta palloa voitaisiin pelata samaan aikaan…


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: