Kirjoittanut Lari Vesander | 31 lokakuun, 2009

Kuppia cupin kunniaksi

”Ehkä mennään Turkkuseen, juodaan viinaa kurkkuseen”, lauleskeli J. Karjalainen. Cup-finaalin voittomaalin tehneellä Timo Furuholmilla oli ottelun jälkeen hieman samansuuntaiset suunnitelmat.

Timo Furuholm uskoo, että Interin cup-juhlat kestävät pari päivää.

Cup-finaalissa voittomaalin iskenyt Timo Furuholm ei peitellyt iloaan taiston tauottua. Furuholm sanoi, että hänellä oli koko ajan vahva luotto joukkueensa voittoon. ”Mulla oli alusta asti sellainen fiilis, että me ollaan parempi jengi. TamU vaan kävi johdossa. Puoliajalla päätimme miten hoidamme homman, ja sen jälkeen TamU oli täysin helisemässä.”

Tosin TamU-vahti Mikko Kavenilta tuli finaalissa huipputorjuntoja sellaisella tahdilla, että Furuholmiltakin meinasi usko loppua. ”Me hakkasimme päätämme seinään nimeltä Kaven. Meillä oli 5-6 avopaikkaa, enkä tiedä miten se äijä oikein torjui ne. Jossain vaiheessa alkoi hiipiä jo vähän pelko puseroonkin”, Furuholm tunnusti.

Interin kaudelle Furuholm antoi kelvollisen arvosanan. ”Annan kaudesta arvosanan 7+. Keskikesällä oli melkoista sähellystä, joka laskee arvosanaa. Olisimme olleet liigassa helposti mitaleilla, jos olisimme pelanneet koko ajan tasollamme. Sitä on nyt kuitenkin turha selitellä. Olemme Euroopassa ensi kaudella ja se on tärkeintä. Ilman sitä europaikkaa olisi ollut aika paskamaista lähteä ensi kauteen.”

Lähipäivinä ensi kautta ei kuitenkaan hirveästi ajatella. Furuholm aikoo nimittäin ottaa vähän kuppia cupin kunniaksi. ”Kohta lähdetään Turkkuseen. Sitten mennään joukkueen kanssa yhdessä syömään. Jossain vaiheessa varmaan alkoholikin astuu kuvioihin mukaan”, Furuholm kertaa juhlasuunnitelmia. Cup-juhlien kestoksi Furuholm arvioi pari päivää. ”Sen jengillä jatkuu armeijat ja koulut ja ulkomaalaiset lähtevät menemään. Se on sääli.”

Myös toinen turkulaisseura selvisi Interin tavoin Eurooppa-liigan karsintoihin. Furuholmilla ei olisi mitään turkulaista eruoderbyä vastaan, vaikka hän ei tiedä onko se edes mahdollista. ”TPS voi tulla vastaan. Kunhan Sheriff ei tule”, Furuholm toteaa viitaten Interin Mestareiden liigan karsinnoissa pudottaneeseen moldovalaisseuraan.


Jätä kommentti

Kategoriat